Λάρισα: Πορεία με πανό και συνθήματα στο κέντρο της πόλης για τις φονικές πλημμύρες στη Θεσσαλία (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Συγκέντρωση, που στη συνέχεια έγινε πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, έλαβε χώρα σήμερα (16/9) το μεσημέρι στη Λάρισα.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Φακής

Το σύνθημα δόθηκε στα μέσα της εβδομάδας, με το Εργατικό Κέντρο Λάρισας να καλεί τους πολίτες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις φονικές πλημμύρες στη Θεσσαλία. Η κακοκαιρία Daniel χτύπησε τον κάμπο, αφήνοντας πίσω νεκρούς, διαλυμένα σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ πλέον απειλείται γενικότερα η δημόσια υγεία από τα μολυσμένα νερά.

Το «παρών» στη συγκέντρωση, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία, έδωσαν συλλογικότητες και σωματεία της πόλης, αλλά και επιτροπές πληγέντων από διάφορες περιοχές. Αρχικά έγιναν ομιλίες για τα όσα συνέβησαν στη Θεσσαλία το τελευταίο δεκαήμερο, με τον κόσμο να ζητά καλύτερες υποδομές και αντιπλημμυρικά έργα ώστε να μην κινδυνέψουν ξανά σπίτια, περιουσίες και πάνω από όλα ανθρώπινες ζωές. Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι ξεκίνησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Λάρισας, ενώ έγινε και στάση με συνθήματα και ολιγόλεπτη ομιλία στο κτήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αλλά και το δημαρχείο (αμφότερα επί της οδού Παπαναστασίου).

Από εκεί και πέρα, δόθηκε νέο κάλεσμα για την πανελλαδική απεργία της προσεχούς Πέμπτης (21/9), ενώ ξεκαθαρίστηκε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι η κυβέρνηση, η περιφέρεια και οι δήμοι πάρουν αποφάσεις που θα αναβαθμίσουν την ασφάλεια των πολιτών.

Λάρισα: Πορεία με πανό και συνθήματα στο κέντρο της πόλης για τις φονικές πλημμύρες στη Θεσσαλία (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Δείτε επίσης: Βόλος: Για δωδέκατη μέρα χωρίς νερό οι κάτοικοι

Loading

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com