Προκαλούν ίλιγγο τα κέρδη του κυκλώματος
Σε μία πολυτελή βία στην Βάρη Αττικής, μέσα σε μία αχανή έκταση, ζούσε ο Ιταλός ο οποίος συνελήφθη σήμερα το πρωί από την ελληνική αστυνομία ως αρχηγός σπείρας λαθρεμπορίου πετρελαιοειδών.
Ο 47χρονος Ιταλός διατηρεί και γκαλερί στην ίδια περιοχή με την κατοικία του, στην οποία ζει μαζί με την σύζυγό του. Η οικία τους διαθέτει δύο πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων και ο συλληφθείς συνήθιζε να μετακινείται με πολλά υπερπολυτελή αυτοκίνητα – από κάμπριο και τζιπ μέχρι λιμουζίνες και αγωνιστικά.
Από τις φωτογραφίες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται η χλιδάτη καθημερινότητα με τα ταξίδια, τις εξόδους, τα σκάφη και τα ακριβά ρούχα. Πολλές είναι οι φωτογραφίες οι οποίες έχουν αναρτηθεί από την ημέρα του γάμου του, με εκείνον και την σύζυγό του να έχουν σχεδιάσει τα πάντα.
Ο Ιταλός επιχειρηματίας, ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί την Δευτέρα ενώπιον της Εισαγγελίας Εφετών, συνελήφθη κατόπιν πολυήμερης ενδελεχούς έρευνας και αξιοποίησης πληροφοριών. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, εντοπίστηκε τις πρωινές ώρες του Σαββάτου στην περιοχή της Βάρκιζας Αττικής και συνελήφθη.
Εις βάρος του εκκρεμεί ανεκτέλεστο ένταλμα σύλληψης του προέδρου Εφετών Αθηνών, με το οποίο διατάσσεται η σύλληψη του με σκοπό την έκδοση στις Αρχές της Μπολιβοριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, προκειμένου να δικαστεί για τα αδικήματα της “Παράνομης κυκλοφορίας και εμπορίου στρατηγικών πόρων και υλικών”, της “Εγκληματικής οργάνωσης” και του “Επιβεβαρυμμένου λαθρεμπορίου”.
Σύμφωνα με τις Αρχές της Βενεζουέλας, ο Ιταλός επιχειρηματίας εντάχθηκε ως ηγετικό στέλεχος σε εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα η οποία δραστηριοποιείται στο λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών.
Η δράση της σπείρας
Η εν λόγω εγκληματική οργάνωση – ως πραγματική ιδιοκτήτρια δεξαμενοπλοίων, υπό την κάλυψη νομιμοφανών ναυτιλιακών εταιρειών- προμηθεύονταν δορυφορικούς αναμεταδότες και συσκευές αναγνώρισης, από αχρησιμοποίητα πλοία που βρίσκονταν σε λιμάνια χωρών της Ασίας και τα τοποθετούσε σε πλοία ιδιοκτησίας της, τα οποία φόρτωναν προϊόντα πετρελαίου σε λιμάνια της Βενεζουέλας.
Στη συνέχεια, τα δεξαμενόπλοια, τα οποία μετέφεραν προϊόντα πετρελαίου, απενεργοποιούσαν τα ως άνω συστήματα, προκειμένου τα μέλη της οργάνωσης να ιδιοποιηθούν το φορτίο, εξαπατώντας τους ναυλωτές. Από τη δράση της, η εγκληματική οργάνωση αποκόμισε τεράστιο περιουσιακό όφελος, ζημιώνοντας τόσο τους ναυλωτές της “νόμιμης” ναυτιλιακής εταιρείας, όσο και το κράτος της Βενεζουέλας.
Σε δημοσιεύματα ιστοσελίδων του διαδικτύου, αναφέρεται ότι τα κέρδη της προαναφερόμενης Εγκληματικής Οργάνωσης, υπερβαίνουν το ποσό των είκοσι ενός δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη – Ταχιάος: «Τέλη Απριλίου εκτιμάται η ολοκλήρωση των πρόδρομων εργασιών για το FlyOver»