Λέκκας για «Ναυάγιο» Ζακύνθου: «Πιανότητα ακόμη και με ένα μικρό σεισμό να συμβεί πάλι η κατολίσθηση»

Πιθανότητες για σεισμό στο Ναυάγιο της Ζακύνθου επεσήμανε πως υπάρχουν ο Ευθύμιος Λέκκας.

Ο επικεφαλής του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας επεσήμανε σήμερα τον κίνδυνο κατολισθήσεων στο «Ναυάγιο» Ζακύνθου.

Υπενθυμίζεται πως κλειστό για ντόπιους και τουρίστες θα είναι και πάλι το ναυάγιο της Ζακύνθου για λόγους ασφαλείας, μετά από εισήγηση του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ).

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Στούντιο με θέα» με τη Φαίη Μαυραγάνη τόνισε σχετικά με την απόφαση αυτή και ανέφερε πως «υπάρχει πιθανότητα ακόμη και με ένα μικρό σεισμό ή μία έντονη βροχόπτωση να συμβεί πάλι η κατολίσθηση που είχε γίνει το 2018 και είχαν κινδυνεύσει τουρίστες. Ακόμη και με ένα σεισμό της τάξης των 3,5 Ρίχτερ μπορεί να έχουμε καταπτώσεις».

«Η παραλία θα είναι προσβάσιμη από τη θάλασσα και θα μπορούν όλοι να κάνουν το μπάνιο τους από τα πλοία. Υπάρχει επαγρύπνηση καθώς είναι περίοδος έντονης σεισμικότητας. Θα πρέπει να υπάρχει επιτήρηση με άξονα πάντα την προστασία του φυσικού τοπίο», τόνισε ο κ. Λέκκας.

Ο κ. Λέκκας τόνισε πως πολλές παραλίες του Ιονίου σαν το Ναυάγιο, όπως το Πόρτο Κατσίκι και το Μύρτο, παρακολουθούνται εξίσου.

Δείτε επίσης: Μαρία Τσάλλα: Οι «αθώες» φωτογραφίες στα social media που έκρυβαν ότι ήταν κατάσκοπος της Ρωσίας

Loading