Σύμφωνα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Γιώργο Καμπούρη, “οι κάτοικοι του Νησιού μας, θα έχουν πλέον την δυνατότητα των συγκεκριμένων εξετάσεων στο Γ.Ν.Μυτιλήνης “Βοστάνειο”
Παραδόθηκε μετά από διαγωνισμό, η Οπτική Τομογραφία Συνοχής (OCT) στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης “Βοστάνειο”, η οποία από την Παρασκευή 8 Απριλίου είναι σε πλήρη λειτουργία στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου. Η οπτική τομογραφία συνοχής είναι κορυφαίας τεχνολογίας και αποτελεί την νεότερη μέθοδο απεικόνισης της ωχράς κηλίδας και του οπτικού νεύρου.
Πρόκειται, για εξέταση αιχμής, με την οποία πραγματοποιείται λεπτομερέστατη χαρτογράφηση των οπίσθιων δομών του οφθαλμού. Με την εξέταση OCT επιτυγχάνεται η απεικόνιση τόσο της δομής όσο και της παθολογίας της πασχούσης περιοχής και μπορούν να διαγνωστούν περιπτώσεις όπως διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας, ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, άλλων ωχροπαθειών, οπής, κυστεοειδούς οιδήματος ωχράς, κεντρικής ορώδους χοριοειδοαμφιβληστροειδοπάθειας, γλαυκώματος, οιδημάτων κεντρικής περιοχής κ.ά.
Σύμφωνα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Γιώργο Καμπούρη, “οι κάτοικοι του Νησιού μας, θα έχουν πλέον την δυνατότητα των συγκεκριμένων εξετάσεων στο Γ.Ν.Μυτιλήνης “Βοστάνειο”, για τις οποίες μέχρι πρότινος έπρεπε να μεταβούν σε νοσοκομεία της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης ή στον ιδιωτικό τομέα.
Η προσπάθεια μας συνεχίζεται για την περαιτέρω βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους κατοίκους του τόπου μας τις οποίες και οφείλουμε”.
Δείτε επίσης: Γενικά αίθριος ο καιρός και άνοδος της θερμοκρασίας
- Ο χάρτης των πληρωμών του e-ΕΦΚΑ και της ΔΥΠΑ: Ποιοι θα λάβουν χρήματα αυτή την εβδομάδα
- Γ. Γεραπετρίτης: Σημαντική ευκαιρία η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΣΑ του ΟΗΕ για την ενίσχυση του διεθνούς ρόλου της
- Ο Ζελένσκι αρνείται να υπογράψει τη συμφωνία για τα ορυκτά της Ουκρανίας με τις ΗΠΑ
- Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 12-10: Θρυλική κατάκτηση του Κυπέλλου στις Γυναίκες
- Χάντερ Σάφερ: Η τρανς ηθοποιός καταγγέλλει την αλλαγή φύλου στο διαβατήριο της