Λίνα Μενδώνη: Mέσω ΕΣΠΑ η αποκατάσταση στο Τατόι

Σε ραδιοφωνική της συνέντευξη η Υπουργός Πολιτισμού ανακοίνωσε πως η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των κτηριακών ζημιών στο Τατοί, θα γίνει μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ

Συγκεκριμένα, η κυρία Μενδώνη μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100.3 όπου έδωσε μια αρχική εκτίμηση των καταστροφών στα βασιλικά κτήματα.

propoli

Η υπουργός Πολιτισμού σημείωσε ότι στα κοντέινερ που καταστράφηκαν από τη φωτιά υπήρχαν αντικείμενα μικρής αξίας, όπως μαγειρικά σκεύη, φιάλες μπύρας και αναψυκτικών από την κάβα, μεταλλικά αντικείμενα από τζάκια και περιοδικά της εποχής.

Παράλληλα δήλωσε πως συνολικά όσον αφορά της κτηριακές εγκαταστάσεις, ζημιές εντοπίζονται σε τρία από τα επτά κτίσματα. Τόνισε πως έχουν ενταθεί στο τρέχον ΕΣΠΑ και τα υπόλοιπα τέσσερα θα ενταχθούν στο επόμενο ΕΣΠΑ, ώστε να προχωρήσει η αποκατάστασή τους.

Η υπουργός ξεκαθάρισε πως για την φύλαξη των αντικειμένων χρειάζεται χώρος μεγαλύτερος των πέντε τετραγωνικών χιλιομέτρων και οι αρμόδιες υπηρεσίες τον αναζητούν. 
Πρόσθεσε δε ότι μέχρι να βρεθεί, «είμαστε σε διαδικασία να θωρακίσουμε τους αποθηκευτικούς χώρους» και ανέφερε ότι έχει ζητηθεί να εκπονηθούν οι μελέτες για το σύστημα πυροπροστασίας και πυρόσβεσης.

Η κ. Μενδώνη υπογράμμισε ότι «αυτό που συνέβη στο Τατόι μας έχει πονέσει όλους» και τόνισε ότι υπάρχει ενισχυμένη αστυνομική φύλαξη αλλά και πυροσβεστικά οχήματα μέσα στο χώρο του Τατοΐου.

Δείτε επίσης: Oρκίστηκαν οι νέοι υπουργοί στο Μέγαρο Μαξίμου (vid)

Loading