(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Μακελειό σε ναυτιλιακή στη Γλυφάδα: Το κίνητρο της δολοφονίας ψάχνει η ΕΛΑΣ

Οι Αρχές ερευνούν το κίνητρο της δολοφονίας στη Γλυφάδα. Η «θέση» του δράστη στην ενδοοικογενειακή διαμάχη.

Μακελειό σημειώθηκε στις 10:20 το πρωί της Δευτέρας (12/2) στη Γλυφάδα, όταν ένας 70χρονος ένοπλος εισέβαλε σε ναυτιλιακή εταιρεία, στην οδό Αρτεμισίου και άνοιξε πυρ εναντίον των εργαζομένων, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρία άτομα πριν ο ίδιος αυτοκτονήσει.

propoli

Ο δράστης, αφού σκόρπισε τον θάνατο, έδωσε τέλος στη ζωή του στο υπόγειο του κτιρίου με την καραμπίνα, η οποία βρέθηκε δίπλα του.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», μίλησε στο εκπομπή LIVE NEWS για την υπόθεση.

Μιλώντας ο αστυνομικός συντάκτης με τους νομικούς εκπρόσωπους των δύο πλευρών της ενδοοικογενειακής αντιδικίας, του ανέφεραν ότι ήταν χωρίς εντάσεις η αντιδικία τους.

Όσον αφορά τον δράστη της δολοφονικής επίθεσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, ήταν εδώ και χρόνια υπό την προστασία της μητέρας Καρνέση, που είχε διαμεσολαβήσει για να βαφτιστεί χριστιανός ο αιγυπτιακής καταγωγής δράστης.

Φθάνοντας στο σήμερα, δεν είναι σαφές τι ακριβώς έχει γίνει. Υπάρχουν πληροφορίες ότι ο συγκεκριμένος αλλοδαπός είχε στους Πεταλιούς ακόμα 2 – 3 συνεργάτες που ήταν πρώην ναυτικοί που τον βοηθούσαν στην φροντίδα της μητέρα Καρνέση.

Φαίνεται ότι κάποιους από τους φονευθέντες τις τελευταίες εβδομάδες έκανε την ενέργεια να πάρει πίσω τους εργαζόμενους με την επίκληση ότι κάποιος από τους αλλοδαπούς που εργαζόταν στους Πεταλιούς, εργαζόταν και σε κάποιο γιοτ ενός εκ των φονευθέντων.

Η ενδοοικογενειακή διαμάχη

Στην εκπομπή του MEGA έγινε λόγος ότι υπήρξε μία επιχειρηματική ενδοοικογενειακή διαμάχη που ξέσπασε στα τέλη του 2022.

Όπως επισημαίνεται, η πλευρά των θυμάτων απέδιδε στον αδελφό της οικογένειας ότι πήρε περίπου 300 εκατ. ευρώ με δόλιο τρόπο από το κοινό ταμείο και εκείνες διεκδικούσαν περίπου τα μισά από τα χρήματα συν κάποια από τα μερίσματα, ένα ποσό περίπου 165 εκατ. ευρώ.

Η αγωγή αυτή μάλιστα συζητήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα

Ο δράστης εργαζόταν στα κτήματα του αδελφού της οικογένειας και φέρεται να ήταν πιο «κοντά» στο δικό του περιβάλλον σε σχέση με τις δύο αδελφές.

Μέχρι να ξεκινήσει η αντιδικία, ο ίδιος ήταν στο μισθολόγιο της εταιρείας, αλλά όταν ξεκίνησε η αντιδικία, βγήκε από αυτό.

Δείτε επίσης: Μακελειό στη Γλυφάδα: Αυτός είναι ο 76χρονος δράστης της επίθεσης

Loading