Μαλακάσα: Με κεριά και ξερά χόρτα προσπάθησε ο επίδοξος εμπρηστής να βάλει φωτιά (pics & vid)

Πάνω του βρέθηκαν πέντε αναπτήρες, ένα ακόμα κεράκι κι ένα γκαζάκι, υλικά που χρησιμοποιούνται στους εμπρησμούς.

Στην Δικαιοσύνη αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο Βρετανός υπήκοος που επιχείρησε χθες το πρωί να βάλει φωτιά στη Μαλακάσα και συνελήφθη από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ μετά από τηλεφώνημα των κατοίκων της περιοχής

Το πρωί  της Κυριακής στις 9:50 ειδοποιήθηκε η αστυνομία ότι ένας άνθρωπος προσπάθησε στην περιοχή της Μαλακάσας πολύ κοντά στην Εθνική Οδό, να βάλει φωτιά σε ξερά χόρτα και στο δάσος.

Άμεσα, κινητοποιήθηκε ομάδα ανδρών της ΔΙΑΣ βορειοανατολικής Αττικής και κατάφερε μετά από λίγη ώρα να εντοπίσει τον 31χρονο Βρετανό και να του περάσει χειροπέδες.

Αποκλειστικές φωτογραφίες που εξασφάλισε  η ΕΡΤ δείχνουν το σημείο όπου επιχείρησε ο 31χρονος να βάλει φωτιά χρησιμοποιώντας ως προσάναμμα ξερά χόρτα και κεράκια σαν αυτά που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στην εκκλησία.

Ο δράστης άναψε τα κεριά και ξέσπασε σιγά-σιγά μία μικρή εστία. Ευτυχώς πρόλαβαν οι κάτοικοι και την έσβησαν.

Πάνω του βρέθηκαν πέντε αναπτήρες, ένα ακόμα κεράκι κι ένα φιαλίδιο από γκαζάκι, ένα από τα υλικά που χρησιμοποιούνται στους εμπρησμούς.

Αίσθηση προκάλεσε ότι ο επίδοξος εμπρηστής είχε μαζί του τρείς διαφορετικές τηλεφωνικές συνδέσεις. Όλες  αντιστοιχούσαν  σε πακιστανικούς αριθμούς χωρίς πραγματικούς συνδρομητές

Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης για να φανούν και τα κίνητρα του.

Πηγή: ΕΡΤ

Δείτε επίσης: «Μπαλάκι ευθυνών» για την πυρκαγιά στη Βούλα – Το κράτος είχε δηλώσει «έτοιμο» από τις 26 Μαΐου

Loading