ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μάντζος: «Ο διάλογος με την Τουρκία πρέπει να γίνει με αμοιβαίο σεβασμό του διεθνούς δικαίου»

Ενημέρωση από τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας είχαν ο υπεύθυνος του τομέα Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χάρης Δημακαρέας.

Την ώρα της συνάντησης διαπιστώθηκε ότι είναι ανάγκη να υπάρξει ένας ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας με την Τουρκία και η διεξαγωγή διαλόγου με δεσμευτική ατζέντα και χρονοδιάγραμμα.

propoli

Ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος τόνισε ότι ο διάλογος πρέπει να γίνει υπό δύο πολύ βασικές προϋποθέσεις, τον αμοιβαίο σεβασμό του διεθνούς δικαίου και την οριστική εγκατάλειψη της επιθετικής ρητορικής από την Άγκυρα.

Το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη επανέλαβε την πάγια θέση του ότι ο διάλογος με τη γειτονική χώρα δεν μπορεί να σχετίζεται με θέματα εθνικής κυριαρχίας ή με αλυτρωτικές και αναθεωρητικές αιτιάσεις της Τουρκίας.

Επίσης, ζητήθηκε ενημέρωση για τα επόμενα βήματα του πολιτικού διαλόγου, της θετικής ατζέντας και των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Δείτε επίσης: Τροπολογίες ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τα «κόκκινα» δάνεια

Loading