Έκρηξη έξω από το κτήριο της Τεκτονικής Μεγάλης Στοάς της Ελλάδας, μεταξύ των οδών Αχαρνών και Σουρμελή, στην Αθήνα, Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα από άγνωστο στις 6.30 το πρωί, ο οποίος τηλεφώνησε στο 112 και ανέφερε ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα στην οδό Σουρμελή 2, χωρίς να αναφέρει ώρα έκρηξης. Αμέσως, αποκλείστηκε η περιοχή από δυνάμεις της Αστυνομίας και λίγη ώρα αργότερα σημειώθηκε η έκρηξη, από την οποία δεν υπήρξε τραυματισμός και προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές, κυρίως μαύρισμα της τοιχοποιίας εξωτερικά του κτηρίου. Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι άκουσαν τον δυνατό κρότο της έκρηξης. Κλιμάκια του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) και της Πυροσβεστικής (2 οχήματα, 6 πυροσβέστες) έσπευσαν άμεσα στην περιοχή και αφού έλεγξαν το σημείο της έκρηξης, άρχισαν να αναζητούν και δεύτερο ύποπτο κουτί με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. Το δεύτερο "ξύλινο" κουτί εντοπίστηκε εσωτερικά του κτιρίου και αφού ελέγχθηκε από μονάδα του ΤΕΕΜ, πραγματοποιήθηκε ελεγχόμενη έκρηξη παρουσία της Αστυνομίας, του ΤΕΕΜ και των δυνάμεων της Πυροσβεστικής. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Μασονική στοά Αχαρνών: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης

Βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας δείχνει καρέ καρέ τη στιγμή της έκρηξης που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης (13/7) στη μασονική στοά που βρίσκεται στη γωνία Αχαρνών και Σουρμελή

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 6.30 ώρα το πρωί της Πέμπτης υπήρξε ένα τηλεώνημα για ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού στην είσοδο της μεγάλης στοάς, χωρίς να γίνεται λόγος για τον χρόνο της έκρηξης.

propoli

Το MEGA εξασφάλισε βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της έκρηξης.

Η έκρηξη έγινε λίγο πριν από τις 7:00 το πρωί της Πέμπτης (13/7) από μονάδα του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (T.E.E.M.) που εντόπισε υπολείμματα αυτοσχέδιου μηχανισμού. Είχε προηγηθεί απειλητικό τηλεφώνημα.

Το κτίριο έχει υποστεί μικρές υλικές ζημιές στην είσοδό του, ενώ δεν αναφέρεται κάποιος τραυματισμός.

Όπως μετέδωσε το Mega κλειστοί ήταν ορισμένοι δρόμοι γύρω από την Αχαρνών, ένα τμήμα της Σούρμελη, η Μάγερ και η Αβέρωφ. Η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν μεγάλη, όπως και της Πυροσβεστικής που βρέθηκε στο σημείο.

Η περιοχή είχε αποκλειστεί όπως και όλοι οι κάθετοι δρόμοι που οδηγούν στη μασονική στοά επί της οδού Αχαρνών.

Δείτε επίσης: Λάρισα: «Τρελάθηκε» το twitter με τις θερμοκρασίες στον κάμπο – «Η κόλαση του Δάντη»

Loading