Μαθήματα διαπραγμάτευσης στον Γεωργιάδη από τον δήμαρχο Συκεών – Στα 27 ευρώ το PCR test

Στα 27 ευρώ έριξε την τιμή των PCR test ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, παραδίδοντας μαθήματα διαπραγμάτευσης στον Άδωνι Γεωργιάδη

Ο κ. Δανιηλίδης πήγε κόντρα στο πλαφόν των 47 ευρώ για τα μοριακά τεστ, καταφέρνοντας να ρίξει την τιμή τους στα 27 ευρώ.

Εξηγώντας το πως ο κ. Δανιηλίδης λέει: «Ξεκινήσαμε από το καλοκαίρι του 2020 να διενεργούμε διαγωνισμούς-δημοπρασίες, τόσο ως δήμος όσο και ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης-Δ.Κ.Κ.Π.Α).

Όταν η αγορά και οι νόμοι του κέρδους το καλοκαίρι του 2020 έβγαζαν ως τιμή μονάδος τα 120 και 140 ευρώ για κάθε μοριακό τεστ, με την πρώτη δημοπρασία που κάναμε τον Οκτώβριο του 2020 η τιμή με τον ανταγωνισμό κατέβηκε στα 40 ευρώ. Το καλοκαίρι του 2021, και συγκεκριμένα τον Αύγουστο μήνα, ο δήμος με τη δημοπρασία την οποία έκανε, και η οποία είναι σε ισχύ αυτή την στιγμή, εξασφάλισε τιμή κόστους τα 29 ευρώ.

Ως δήμαρχος, ως πολίτης, αλλά ως πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ, είχα καταγγείλει από την πρώτη στιγμή το όργιο κερδοσκοπίας το οποίο υπήρχε, και βέβαια είχα προτείνει συμφωνία του κράτους και του αρμόδιου υπουργείου με τους εισαγωγείς αυτών των υλικών των τεστ, αλλά και των Εργαστηρίων, έτσι ώστε να υπάρχει παραχώρηση, και μάλιστα με πολύ χαμηλό κόστος».

Κλείνοντας, ο κ. Δανιηλίδης καταλήγει στην ανάγκη για δωρεάν παροχή του μοριακού τεστ, κάτι που γίνεται ήδη σε χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.

Δείτε επίσης: Μετάλλαξη Όμικρον: Πόσο πιθανό είναι να οφείλεται σε ποντίκια;