Μαζάνης: «Μέχρι 2 ετών τα παιδιά κάνουν 16 εμβόλια, άντε ένα ακόμη του κορονοϊού» (vid)

«Δεν υπάρχει πια ασυλία στα παιδιά από τον κορονοϊό», τόνισε ο ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης

Για τα παιδιά και τους αυξημένους κινδύνους που αντιμετωπίζουν φέτος από τον κορονοϊό μίλησε ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης. «Φέτος η πανδημία ενδιαφέρει περισσότερο τα παιδιά, από πέρυσι λέγαμε πέρυσι ότι είχαν ασυλία από τον κορονοϊό, φέτος η μετάλλαξη Δέλτα δεν χαρίζει σε κανέναν» επισήμανε ο γιατρός.

propoli

«Τα παιδιά είναι μια εστία της πυρκαγιάς που λέγεται πανδημία, πρέπει να σβήσουμε όλες τις εστίες. 2 εκατ. παιδιά είναι μεγάλη εστία πρέπει να σβήσουμε τις εστίες» τόνισε ο παιδίατρος.  

 «Μέχρι 2 ετών τα παιδιά κάνουν 16 εμβόλια, άντε ένα ακόμη του κορονοϊού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαζάνης, ξεκαθαρίζοντας ότι το εμβόλιο έχει πάρει κανονική έγκριση από μεγάλους οργανισμούς όπως ο FDA και ο EMA, και δεν είναι πια πειραματικό

Μάλιστα, λίγο αργότερα ο κ. Μαζάνης έκανε έναν ενδιαφέροντα παραλληλισμό…Συνέκρινε τη βιοτεχνολογία στην Ιατρική με την αυτοκινητοβιομηχανία. Συγκεκριμένα είπε: «Η βιοτεχνολογία στην Ιατρική έχει αλλάξει παρά πολύ… Κάποτε όταν παίρναμε ένα αυτοκίνητο, στα πρώτα 10.000 χιλιόμετρα έπρεπε να κάνουμε μικρές ταχύτητες για να ‘’στρώσει’’ η μηχανή, τώρα η μηχανή του είναι στρωμένη από το εργοστάσιο. Έτσι είναι και με τα εμβόλια, κάποτε έπρεπε να κάνουμε 150.000 με 200.000 εμβόλια για να το δούμε, σήμερα το εμβόλιο βγαίνει έτοιμο, στρωμένο».

«Πρέπει να δούμε το θέμα της πανδημίας, ειδικά τώρα που ξεκινάνε οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία»

«Δεν υπάρχει ασυλία από τον κοροναϊό, πρέπει να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί. Πρέπει να δούμε το θέμα της πανδημίας, ειδικά τώρα που ξεκινάνε οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία» προειδοποίησε.

Εξήγησε ότι στη χώρα μας άνοιξε η πλατφόρμα για τα παιδιά από 27 Ιουλίου. «Στις ΗΠΑ άνοιξε από 7 Μαΐου, άλλα αυτό έδωσε την ευκαιρία στην εθνική επιτροπή εμβολιασμών να εξετάσει καλύτερα το θέμα.  Συστήνει να κάνουν το εμβόλιο από 12 ετών και πάνω».

Δείτε επίσης: Μαγιορκίνης: Δεν αποκλείω 3η δόση εμβολίου σε όλους – Δε νοείται γιατρός χωρίς εμβόλιο

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading