Με όχημα το «Γεωπάρκο Ψηλορείτης» φιλοδοξεί να κερδήσει η Κρήτη το στοίχημα του εναλλακτικού τουρισμού

Με όχημα το «Γεωπάρκο Ψηλορείτης» φιλοδοξεί να κερδήσει η Κρήτη το στοίχημα του εναλλακτικού τουρισμού

Τη δική του σφραγίδα στα τουριστικά δρώμενα της Κρήτης φιλοδοξεί να αφήσει ανεξίτηλα το ορεινό συγκρότημα του Ψηλορείτη, του όρους Ίδη κατά την αρχαία του ονομασία, που υπήρξε τόπος γέννησης θεών και ηρωικής δράσης θνητών ανθρώπων.

Με όχημα την ανάδειξη του από το 2015 σε αναγνωρισμένο παγκόσμιο Γεωπάρκο της Unesco, αλλά και τις άοκνες προσπάθειες της αναπτυξιακής εταιρίας “ΑΚΟΜ Ψηλορείτης” που εδρεύει στα Ανώγεια, “ο “Ψηλορείτης” αναμένεται να γίνει το κέντρο για την άνθιση της τουριστικής δραστηριότητας και στις τέσσερις πλευρές του, όπου κείτονται και βλαστάνουν οι τοπικές κοινωνίες”.

Τουλάχιστον αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα όλων των εμπλεκομένων για την ανάδειξη μεγαλύτερου του ορεινού όγκου της Κρήτης, που από την αρχαιότητα άκμασε και μέχρι τις ημέρες μας, η ιστορία των περιοχών που τον αγκαλιάζουν είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της Κρήτης.

Βασικός αρρωγός στην προσπάθεια ανάδειξης του Γεωπάρκου Ψηλορείτης είναι η ΑΚΟΜ Ψηλορείτης, που όπως τόνισε ο διευθυντής Δημήτρης Καλομοίρης, σε πρόσφατη αποστολή του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην Κρήτη, μεγάλος στόχος παραμένει να κερδηθεί το στοίχημα του εναλλακτικού τουρισμού για το νησί.

Και το Γεωπάρκο Ψηλορείτης, με έκταση 1.300 χλμ, μπορεί να επεκτείνει την τουριστική περίοδο στο νησί απευθυνόμενο σε επισκέπτες που θέλουν να ξεφύγουν από το δίπολο ήλιος και θάλασσα ή ακόμα περισσότερο σε αυτούς που θα θέλουν να το συνδυάσουν. ‘Αλλωστε η απόσταση από τις βόρειες ακτές της Κρήτης μέχρι τους πρόποδες του μυθικού βουνού δεν ξεπερνάει την μια ώρα.

Κ. Χαλκιαδάκης

©Πηγή: amna.gr

Loading