Με βροχές και νεφώσεις ο καιρός της Τρίτης – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου

Tην Τρίτη προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις στην ηπειρωτική χώρα, με ασθενείς βροχές γενικά.

Μόνο σε ορισμένες περιοχές θα δυναμώσουν λίγο τις βραδινές ώρες, ενώ στα νησιά του Αιγαίου θα επικρατήσουν καλύτερες καιρικές συνθήκες, με περισσότερη ηλιοφάνεια και ασθενείς βροχές στην Κρήτη μέχρι το μεσημέρι.

propoli

Από το πρωί αναμένεται κατά τόπους πυκνή συννεφιά, με ασθενείς βροχές στην κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία κυρίως στην ανατολική και στην ανατολική Πελοπόννησο. Προς το μεσημέρι θα ψιχαλίσει ή θα βρέξει τοπικά και στα δυτικά. Αλλά μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει με εξαίρεση το νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο, όπου θα δυναμώσουν, και στα θαλάσσια-παραθαλάσσια θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, όπου δε θα ξεπεράσει το μεσημέρι τους 11-13 βαθμούς, έως 15 στα ανατολικά ηπειρωτικά, 18 στα δυτικά και έως 15-17 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ. Και στο Αιγαίο βοριάδες, σε παρόμοιες εντάσεις.

Στην Αττική προβλέπεται συννεφιασμένος καιρός και μέχρι το μεσημέρι ασθενείς βροχές στα νησιά του Σαρωνικού και στα δυτικότερα τμήματα του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8-15 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι βόρειοι στις γύρω θαλάσσιες περιοχές εντάσεως 3-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη βροχές μέτριας έντασης θα σημειώνονται μέχρι το μεσημέρι, με βελτίωση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7-12 βαθμούς Κελσίου και θα πνέουν νότιοι άνεμοι ασθενείς 2-3 μποφόρ.

Ο καιρός των επόμενων ημερών

Όσον αφορά τις επόμενες ημέρες, την Τετάρτη στα νότια θα σημειωθούν βροχές μέτριας έντασης, συγκεκριμένα στη Στερεά και στην Πελοπόννησο. Ενώ στην υπόλοιπη χώρα λίγες διάσπαρτες βροχές ασθενείς θα σημειωθούν προς το μεσημέρι. Ο κύριος όγκος των βροχών στα νότια, από το απόγευμα θα αρχίσει να διαλύεται. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα πλησιάσει του 14-16, τοπικά στα Δωδεκάνησα 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι βόρειοι στο Αιγαίο 3-4 μποφόρ, και στο Ιόνιο ένας ενισχυμένος νοτιάς, μέχρι 6 μποφόρ στα νότια τμήματα.

Την Πέμπτη κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις αναμένονται σε όλη τη χώρα και ασθενείς βροχές στο νότιο Ιόνιο, Πελοπόννησο και νότιο Αιγαίο, αλλά μέχρι το βράδυ θα έχουν γίνει πιο τοπικές και διάσπαρτες, και θα έχουν την τάση να σταματήσουν. Η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει και πάλι, με τις μέγιστες να κυμαίνονται στους 16-18 βαθμούς Κελσίου. Ασθενείς οι άνεμοι στα πελάγη 2-4 μποφόρ, μεταβλητοί και μέχρι το βράδυ θα στραφούν σε νότιους.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Επεισόδια μετά την πορεία φοιτητών στο κέντρο

Loading