ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΒΙΛΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ (EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Μεγάλη φωτιά στο Σχηματάρι Βοιωτίας – Εκκενώνεται το Δήλεσι

Συναγερμός στην πυροσβεστική για τη φωτιά στο Σχηματάρι Βοιωτίας που καίει σε αγροτοδασική έκταση

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Σχηματάρι, ενώ πριν λίγο δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης στο Δήλεσι του δήμου Τανάγρας.

Στην περιοχή εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα 112, με τον δήμο Τανάγρας να έχει ήδη δώσει εντολή προληπτικής εκκένωσης για το Δήλεσι.

Επί τόπου επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 13 οχήματα , ενώ από αέρος συνδράμουν 4 Canadair και δύο ελικόπτερα. Τις υπηρεσίες τους προσφέρουν και 28 Ρουμάνοι πυροσβέστες.

Η φωτιά κινείται προς την περιοχή Βρυσούλα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Οι δυνατοί άνεμοι, ωστόσο, που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Πού υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Δευτέρα 04 Ιουλίου 2022, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, με κατηγορία κινδύνου 4 σε:

• Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

• Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)

• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας)

• Περιφέρεια Πελοποννήσου

• Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)

Στις ανωτέρω περιοχές θα συνεχιστούν οι αυξημένες περιπολίες και ήδη εφαρμόζεται το μέτρο της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Δείτε επίσης: O εμβολιασμός κατά του HPV είναι το μόνο αποτελεσματικό μέσο πρόληψης