Μείωση στα συνολικά κρούσματα στην χώρα – Αύξηση περιμένουν οι ειδικοί μετά τις γιορτές

58 νέοι θάνατοι – Ανησυχία για τις εστίες συγκέντρωσης κόσμου και τα εορταστικά πάρτυ σε σπίτια

Μείωση παρουσιάζεται στους πίνακες του ΕΟΔΥ με την ημερήσια έκθεση κρουσμάτων τόσο σε Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη. Την ίδια ώρα οι σημερινή έκθεση κατέγραψε 58 νέους θανάτους σε σχέση με τους 95 που καταγράφηκαν εχθές.

Ωστόσο, ανησυχία προκαλούν τα μαζέματα ενόψει της εορταστικής περιόδου τόσο σε σπίτια όσο και σε κέντρα διασκέδασης. Μπορεί εχθές να εφαρμόστηκε το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, δεν συνέβη όμως το ίδιο σε μαγαζιά στα οποία υπήρχε πλήθος κόσμου για να γιορτάσει αλλά και σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, στις μεγαλουπόλεις της χώρας.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα δεδομένα μετά τις γιορτές θα είναι διαφορετικά και επισημαίνουν την προσοχή και επιμέλεια που πρέπει να δείξουν οι πολίτες στις συστάσεις τους αλλά και στην τήρηση των μέτρων.

Παράλληλα, έχουν κλειδώσει τα νέα μέτρα που θα εξαγγείλει η κυβέρνηση την Δευτέρα με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του Κορονοϊού. Οι παρεμβάσεις των μέτρων φαίνεται να επηρεάσουν τον τρόπο λειτουργίας των κέντρων διασκέδασης και την εστίαση.

Δείτε επίσης: Κορονοϊός: 6.590 νέα κρούσματα – 58 θάνατοι – 617 διασωληνωμένοι