(ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI)

Μηχανογραφικό 2023: Μετρούν αντίστροφα για την κατάθεσή του οι υποψήφιοι

Στα τέλη του τρέχοντος μήνα αναμένεται να ανακοινωθούν και φέτος οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με τους υποψήφιους και τις υποψήφιες να ετοιμάζονται για την κατάθεση του μηχανογραφικού τους.

Το μηχανογραφικό για την εισαγωγή στα ΑΕΙ αλλά και το Παράλληλο μηχανογραφικό για την είσοδο στα δημόσια ΙΕΚ θα κατατεθούν ηλεκτρονικά, στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας, η οποία αναμένεται να ανοίξει άμεσα. Οι υποψήφιοι στις πανελλήνιες θα χρησιμοποιήσουν το password που έχουν πάρει από το σχολείο τους. 

propoli

Αν κάποιος θέλει να συμπληρώσει και μηχανογραφικό για ΑΕΙ και Παράλληλο μηχανογραφικό για δημόσιο ΙΕΚ, το password θα είναι το ίδιος. 

Προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) για τη συμπλήρωση μηχανογραφικού έχουν πάρει:

Όσοι  έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2023, και κατέχουν ή αποκτούν απολυτήριο (οι υποψήφιοι ΓΕΛ) και απολυτήριο και πτυχίο (οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ).

Όσοι έδωσαν πανελλαδικές εξετάσεις το 2021 ή 2022, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, προκειμένου να υποβάλουν Μηχανογραφικό.

Επισημαίνεται ότι οι απόφοιτοι που είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. 

Οι τελειόφοιτοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕ.Λ.) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.)  έτους 2023 που δεν συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις αλλά επιθυμούν να υποβάλλουν Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο για την εισαγωγή τους σε δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.).

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: «Ζυμώσεις» ενόψει της διήμερης συνεδρίαση στα μέσα Ιουλίου

Loading