Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, τόνισε τη σημασία της γρήγορης υποβολής της αίτησης για την χορήγηση των αντιικών φαρμάκων
Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι οι γιατροί θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στην επιτροπή, την πρώτη ή δεύτερη μέρα που ο ασθενής θα διαγνωστεί θετικός και το αργότερο την τρίτη, ώστε έως την πέμπτη μέρα τα χάπια να έχουν φτάσει στο σπίτι του, που είναι και το περιθώριο για την δράση τους. «Μετά την πέμπτη μέρα είναι αργά για τα φάρμακα αυτά». Η επιτροπή, σημείωσε, κάνει μεγάλη προσπάθεια για να εγκρίνονται οι αιτήσεις γρήγορα και να ξεκινήσει η διαδικασία της κατ οίκον παράδοσης μέσω του ΕΟΠΥΥ.
Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί στην πλατφόρμα που έχει ανοίξει εδώ και μία εβδομάδα 1.436 αιτήσεις χορήγησης αντιικών χαπιών και έχουν απορριφθεί 19. Το τελευταίο τετραήμερο έχουν υποβληθεί 757 αιτήσεις, 42 ακυρώθηκαν από τους ασθενείς, σε 477 έχουν ήδη παραδοθεί τα φάρμακα και οι υπόλοιπες βρίσκονται στη διαδικασία παράδοσης.
Δείτε επίσης: ΕΟΔΥ: Δείτε πού μπορείτε να κάνετε αύριο 11/2 δωρεάν rapid test
- Τζορτζ Κλούνεϊ: Οδηγεί τρακτέρ, ζει σε φάρμα και αναγνωρίζει τις προκλήσεις του γάμου του με την Αμάλ
- Νέα εισαγγελική έρευνα κατά του δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου για πλαστογραφία τίτλων σπουδών
- 15+1 άγνωστες πτυχές της ζωής του Γιόχαν Στράους II
- Βούλγαροι επιστήμονες ερευνούν την ηλιακή δραστηριότητα από την Ανταρκτική
- Αρσεναλ: Σοκαριστική ήττα που θολώνει τις ελπίδες για τίτλο