(ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)

Μήνυση από τραυματία των Τεμπών: Πιθανό να αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πολιτικών

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε τραυματίας του δυστυχήματος στα Τέμπη – Είναι πιθανό η μηνυτήρια αναφορά να διαβιβαστεί στη Βουλή, για να αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Όπως έγινε γνωστό, μηνυτήρια αναφορά που στρέφεται κατά παντός υπευθύνου του ΟΣΕ και εμπλεκόμενων εταιριών αλλά και κατά πολιτικών προσώπων που έχουν την εποπτεία του Οργανισμού κατέθεσαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας οι συνήγοροι τραυματία από τη φονική σύγκρουση των τρένων, διεκδικώντας την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

Η αναφορά, που είναι η πρώτη που κατατέθηκε από επιβάτη της μοιραίας αμαξοστοιχίας και δίνει νέα διάσταση στην τραγική υπόθεση, κατατέθηκε από τους δικηγόρους Θεόδωρο Μαντά και Λουκά Αποστολίδη οι οποίοι προσέφυγαν στην Εισαγγελία της Αθήνας, με την επιφύλαξη να δηλώσουν και παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας στο πλαίσιο της κυρίας ανάκρισης που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Λάρισα.

Η ανακοίνωση των δικηγόρων:

Οι εταιρείες Θεόδωρος Π. Μαντάς και Συνεργάτες και Λουκάς Θ. Αποστολίδης και Συνεργάτες αναλάβαμε καθήκοντα νομικής εκπροσώπησης για μία εκ των πολλών τραυματιών από το φονικό δυστύχημα στα Τέμπη. Καταθέσαμε σήμερα, 17/03/2023 μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για λογαριασμό της εντολέως μας και επιφυλασσόμαστε να προβούμε σε περαιτέρω ενέργειες για την προάσπιση των δικαιωμάτων της.

Με την μηνυτήρια αναφορά που καταθέσαμε, ζητάμε την πλήρη διερεύνηση σε σχέση με την τέλεση πληθώρας ποινικών αδικημάτων, τελεσθέντων εξ οιουδήποτε υπαιτίου, φυσικού ή ηθικού αυτουργού και συμμετόχου, με πράξεις ή δια παραλείψεως ανεξαρτήτως της θέσεως τους, είτε στην ιεραρχία των διοικήσεων του τριχοτομημένου ΟΣΕ είτε στα πολιτικά πρόσωπα που έχουν την ευθύνη και την εποπτεία του, αφενός σε βάρος της εντολέως μας και αφετέρου εις βάρος των επιβατών του μοιραίου τραίνου “Intercity 62”.

Όπως εκτιμάται, η αναφορά είναι πιθανό να διαβιβαστεί στη Βουλή ως αρμόδιας να κρίνει αν και πως θα αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων, τονίζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης: ΚΚΕ: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που επιταχύνει την εμπορευματοποίηση του νερού

Loading