Μητέρα Άλκη προς τους «12»: «Κοιτάξτε με! Τι σας έφταιξε ο λεβέντης μου!»

«Εδώ και ένα χρόνο περιμένω αυτή τη στιγμή. Είμαι η μάνα του Άλκη κοιτάξτε με, σηκώστε το κεφάλι! Αν είχανε και μια σταγόνα αληθείας θα με κοιτούσαν κατάματα».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Κωνσταντίνα Πλοιαρίδη

Με αυτά τα συγκλονιστικά λόγια και με δύναμη ψυχής ξεκίνησε την κατάθεση της μέσα στην αίθουσα του ΜΟΔ η μητέρα του δολοφονημένου Άλκη Καμπανού, κα Μελίνα Κακουλίδου απευθυνόμενη προς τους 12 κατηγορούμενους, οι οποίοι παρέμεναν με σκυμμένα τα κεφάλια.

«Δεν ήταν δολοφονία. Ήταν μια κτηνωδία»

Η μητέρα του Άλκη, με δυνατή και σταθερή φωνή, είπε «τους παρακολούθησα καθ όλη τη διαδικασία, να δω ποιοι σκότωσαν το δικό μου παιδί», ενώ μιλώντας για την επίθεση που στέρησε στον γιό της τη ζωή, δήλωσε πως «δεν ήταν δολοφονία, ήταν μια κτηνωδία». Απευθυνόμενη προς τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, αναρωτήθηκε «γιατί τον σκότωσαν; Τριάντα τραύματα στο παιδί μου, κανεις δεν παραδέχεται πως το έκανε! Πολτοποίησαν το παιδί μου!»

«Αγάπη για τους πάντες»

Μιλωντας για το ποιόν του γιου της, η κα Κακουλίδου είπε πως από μικρός αποδεχόταν τους πάντες και είχε έμφυτη σοφία, παρά το νεαρό της ηλικίας του: «Δεν υπάρχουν λόγια να μιλησω για τον Άλκη Καμπανό. Μια μόνο λέξη θα μπορούσε: Αγαπη. Αγαπη για τους πάντες. Από πολύ μικρός αποδεχόταν τους πάντες Από νωρίς έδειξε ότι είχε μια διαμορφωμένη προσωπικότητα».

Η μητέρα του Άλκη, δασκάλα στο επάγγελμα, τόνισε πως καθώς εργαζόταν πάντα στο ίδιο σχολικό συγκρότημα που πήγαινε ο γιος της ως μαθητής, ξέρει από πρώτο χέρι ότι ποτέ ο Άλκης δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα και πως η ίδια δεν δέχτηκε οποιοδήποτε παράπονο από δασκάλους και καθηγητές.

«Καμία οικογένεια δεν επικοινώνησε μαζί μας»

Μιλώντας για τα 30 απανωτά χτυπήματα που δέχτηκε ο γιος της, για τα οποία κανένας κατηγορούμενος δεν έχει αναλάβει ευθύνη, απαρίθμησε ένα ένα τα ονοματεπώνυμά τους, λέγοντας πως καμία οικογένεια από τις 12 δεν ζήτησε συγγνώμη. Απαντώντας σε ερώτηση του Απόστολου Λύτρα, –συνηγόρου του κατηγορούμενου που φέρεται να κρατούσε το δρεπάνι- στο γιατί δεν επικοινώνησε η ίδια με κάποια από τις οικογένειες των 12, είπε «έχασα τον λεβέντη μου και θα μπω σε επικοινωνία με τον δολοφόνο του;»

Λίγο πριν επιστρέψει στη θέση της, η μητέρα του Αλκη γύρισε για μια ακόμη φορά στους 12 κατηγορούμενους και κοιτάζοντας τους κατάματα τους φώναξε «τι σας έφταιξε ο λεβέντης μου;»

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη.

Δείτε επίσης: Νέα ένταση ανάμεσα σε Κούγια-Ταουκτσή: «Αλέξη… λες πράγματα που μόνο μεθυσμένος μπορεί να πει»