(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Μητσοτάκης σε Ερντογάν: Η επόμενη φάση του πολιτικού διαλόγου μπορεί να είναι η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας (ΒΙΝΤΕΟ)

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας. Η συνάντηση διήρκεσε περισσότερο από μιάμιση ώρα.

«Βιώσαμε και βιώνουμε περιφερειακές συγκρούσεις που εγείρουν σοβαρή ανησυχία όταν γίνονται στην ευρύτερη περιοχή μας. Αλλά και οι διμερείς μας σχέσεις πέρασαν διακυμάνσεις. Ελλάδα και Τουρκία οφείλουν να ζουν ειρηνικά», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης κατά την έναρξη των κοινών δηλώσεων με τον Ερντογάν.

propoli

«Η επόμενη φάση του πολιτικού διαλόγου, όταν οι συνθήκες ωριμάσουν, μπορεί να είναι η οριοθέτηση ΑΟΖ στην Ελλάδα και την επίλυση του ζητήματος της υφαλοκρηπίδας, που είναι και η μόνη διαφορά που αναγνωρίζει η Ελλάδα», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Αισθάνομαι ιστορικό χρέος να φέρω τα δύο κράτη δίπλα δίπλα», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Νωρίτερα Κυριάκος Μητσοτάκης και Ταγίπ Ερντογάν είχαν θερμή χειραψία, μόλις ο Τούρκος πρόεδρος έφτασε στην Ηρώδου Αττικού. Νωρίτερα, ο ίδιος συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

Δείτε επίσης: Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Ερντογάν: «Να μιλήσουμε βλέποντας το γεμάτο μέρος του ποτηριού»

Loading