Μητσοτάκης στον αντιπρόεδρο της Google: «Στόχος να γίνουμε ένα παγκόσμιο κέντρο όσον αφορά την ηθική και τον κώδικα δεοντολογίας τεχνητής νοημοσύνης»

«Ποτέ δεν διστάσαμε να συνεργαστούμε με μεγάλες εταιρείες για να λύσουμε προβλήματα» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο αίθριο του παλαιού Δημοσίου Καπνεργοστασίου η εκδήλωση της Google με αφορμή τη συμπλήρωση 15 χρόνων από τότε που άρχισε να λειτουργεί στην Ελλάδα. Το παρών έδωσαν τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο πρόεδρος της Βουλής αλλά και κυβερνητικά στελέχη.

propoli

Στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός, σε συζήτηση με τον αντιπρόεδρο Engineering & Research της Google, Γιόσι Ματίας και τη γενική διευθύντρια της Google Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Πέγκυ Αντωνάκου, εστίασε στον τρόπο χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης ώστε να βοηθούνται οι επιχειρήσεις, και τόνισε ότι πρέπει να «γίνουμε παραγωγοί, όχι μόνο καταναλωτές τεχνολογίας».

Μιλώντας για τις ευρύτερες διαστάσεις της τεχνητής νοημοσύνης, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να βρισκόμαστε σε ρόλο ρυθμιστή. «Στόχος να γίνουμε ένα παγκόσμιο κέντρο όσον αφορά την ηθική και τον κώδικα δεοντολογίας τεχνητής νοημοσύνης» συμπλήρωσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για το σε ποιους τομείς στη δημόσια σφαίρα θα μπορούσε να βοηθήσει η τεχνητή νοημοσύνη. Αρχικά αναφέρθηκε στα πιο εξελιγμένα μοντέλα πρόβλεψης των ακραίων καιρικών φαινομένων πιο ακριβών εκτιμήσεων και πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με το τώρα.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον τομέα της Υγείας στον οποίο υπάρχουν πολλές ευκαιρίες με πάρα πολλά εργαλεία για την έρευνα τα οποία είναι αποτελεσματικά, όπως στον καρκίνο του δέρματος τα οποία βοηθούν πολύ τους ειδικούς.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός μίλησε και για την εκπαίδευση εκεί όπου υπάρχουν πολύ περισσότερες προκλήσεις, αφού μπορεί να αντικατασταθεί ο άνθρωπος στην παραγωγή κειμένων και στην ομιλία.

«Ποτέ δεν διστάσαμε να συνεργαστούμε με μεγάλες εταιρείες για να λύσουμε προβλήματα» τόνισε, ακόμη ο πρωθυπουργός ο οποίος δήλωσε ξεκάθαρα ότι «ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία με τη Google».

Δείτε τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Δείτε επίσης: Με επιστολική ψήφο οι ευρωεκλογές – Τι ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης στο Υπουργικό

Loading