Μοτοπορεία των νοσοκομειακών γιατρών της Αττικής (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Την Τετάρτη, γιατροί από νοσοκομεία της Αττικής διαμαρτυρήθηκαν με πορείες, εκφράζοντας την αντίθεσή τους προς τα μέτρα που προωθούνται για τη διάλυση και ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων.

Οι γιατροί πραγματοποίησαν πορείες με αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, διασχίζοντας διάφορα νοσοκομεία της περιοχής.

propoli

Στη διαδήλωση συμμετείχαν επίσης εργαζόμενοι από διάφορα νοσοκομεία, και υποστήριξαν την αντίδρασή τους κατά των μέτρων που απειλούν τον χαρακτήρα των νοσοκομείων και των υγειονομικών υπηρεσιών.

Η συμμετοχή στη σημερινή απεργία είναι μεγάλη, ενώ το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για αύριο Πέμπτη 30 Νοέμβρη, στην πανελλαδική κινητοποίηση στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Υγείας. Αύριο, έχει οριστεί συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Μιχ. Χρυσοχοΐδη.

Ακόμη πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις έξω από τις πύλες των νοσοκομείων «Μεταξά»«Θριάσιο» και ΨΝΑ Δαφνί.

Κινητοποιήσεις το απόγευμα σε μεγάλους δήμους της Αττικής

Ο αγώνας των εργαζομένων στην Υγεία είναι κοινός, με εργατικά σωματεία και μαζικούς φορείς που κάνουν δική τους υπόθεση τα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών και το απόγευμα πραγματοποιούν μαχητικά συλλαλητήρια στους δήμους.

  • Στον Πειραιά, πάνω από 30 είναι τα σωματεία και οι φορείς που καλούν σε μεγάλο παμπειραϊκό συλλαλητήριο σήμερα στις 7 μ.μ., στην πλατεία Κοραή. Οι δεκάδες φορείς που πραγματοποίησαν σύσκεψη συντονισμού πριν από λίγες μέρες παίρνουν τη σκυτάλη από τις αγωνιστικές παρεμβάσεις τόσο στο Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου μπροστά στο αδιέξοδο των ελλείψεων προσωπικού η διοίκηση πασάρει τον αξονικό τομογράφο σε ιδιώτες, όσο και στο «Μεταξά», όπου οι απανωτές αποχωρήσεις τινάζουν «στον αέρα» ακόμα και τη λειτουργία της Μονάδας Μαστού.
  • Στο Περιστέρι  οργανώνεται πανδυτικό συλλαλητήριο, σήμερα στις 7 μ.μ. στην πλατεία Δημαρχείου, για την Υγεία του λαού ολόκληρης της Δυτικής Αθήνας, με τα σωματεία να θέτουν στο επίκεντρο τη δραματική κατάσταση στο «Αττικόν», στο Δαφνί, στα ΚΥ και τις άλλες δομές της περιοχής. Διεκδικούν την επαναλειτουργία του Νοσοκομείου «Λοιμωδών», πλήρως στελεχωμένου και εξοπλισμένου, την ενίσχυση του «Αττικόν», αλλά και να μην προχωρήσει η ψυχιατρική μεταρρύθμιση που οδηγεί στο κλείσιμο του Δαφνίου και του Δρομοκαΐτειου. Επίσης, μέτρα για την ΠΦΥ, με δημιουργία και ενίσχυση των ΚΥ κ.λπ.
  • Κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7 μ.μ. στην πλατεία του Γέρακα, για τα οξυμένα προβλήματα στις δημόσιες δομές Υγείας στην Ανατολική Αττική, με το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής, σωματεία και φορείς της περιοχής να διεκδικούν μεταξύ άλλων τη δημιουργία δημόσιου νοσοκομείου και την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας.

(Πληροφορίες από 902.gr)

Δείτε επίσης: Πανελλαδικές εξετάσεις: Μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου οι δηλώσεις συμμετοχής

Loading