Μύκονος: Στη δημοσιότητα νέα στοιχεία για τον αστυνομικό που προειδοποιούσε εργολάβο για ελέγχους – «Θέλουν δωράκι τα παιδιά»

Νέες πληροφορίες για τον αστυνομικό στην Μύκονο, ο οποίος φέρεται να προειδοποιούσε επιχειρηματίες και εργολάβους του νησιού ότι επίκεται έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Να αναφερθεί πως έχει γίνει καταγγελία εις βάρος του 42χρονου αστυφύλακα της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυκόνου, στη Διεύθυνση Εξωτερικών Υποθέσεων η οποία έστειλε κλιμάκιο στο νησί έτσι ώστε να γίνει η απαιτούμενη έρευνα.

propoli

«Θέλουν ένα δωράκι τα παιδιά» φέρεται να έγραψε τον περασμένο Μάρτιο ο αστυνομικός προς έναν εργολάβο, ο οποίος ανέγειρε μία παράνομη οικοδομή στην Άνω Μερά της Μυκόνου.

Ο εργολάβος ζητούσε να μάθει διάφορα από τον αστυφύλακα για τους αστυνομικούς ελέγχους και αν υπάρχουν μηνύσεις ή καταγγελίες που να αφορούν αυτόν.

Σε άλλα μηνύματα ο εργολάβος φέρεται να ρωτάει τον αστυνομικό: «να πάω για δουλειά; Έχουν γίνει μηνύσεις; Θα με ενημερώσεις αύριο;». Ο αστυφύλακας επιβεβαίωσε ότι θα τον ενημερώσει, στέλνοντας έναν αντίχειρα emoji.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις της έρευνας ο αστυφύλακας ενημέρωσε πολλές φορές τον εργολάβο, γεγονός το οποίο το επιβεβαιώνει και ο εργολάβος.

Τα κινητά τηλέφωνα έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να γίνουν ανακτήσεις δεδομένων και να εντοπιστούν κι άλλα στοιχεία και τυχόν παράνομες επικοινωνίες.

Ο εισαγγελέας Σύρου έχει δώσει εντολή να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, στο σπίτι του αστυνομικού υπήρχαν 30.000 ευρώ, και προς το παρόν δε μπορούν να δικαιολογηθούν αυτά τα λεφτά. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι πρόκειται για έσοδα από παράλληλη εργασία που κάνει ένα συγγενικό του πρόσωπο.

Δείτε επίσης: Μύκονος: 4 συλλήψεις για αυθαίρετη κατασκευή

Loading