Ν. Κεραμέως: Είμαστε υπερήφανοι για την εκπαιδευτική μας κοινότητα

Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καινοτόμου Διδασκαλίας 2022 και το Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών 2020 απονεμήθηκαν σήμερα, Δευτέρα, από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), παρουσία της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως.

«Είμαστε υπερήφανοι για την εκπαιδευτική μας κοινότητα», δήλωσε η κα. Κεραμέως κατά τον χαιρετισμό της και υπογράμμισε τη σημασία της ανάδειξης άριστων διδακτικών πρακτικών ως κίνητρο βελτίωσης και ευγενούς άμιλλας. «Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές μας, τα στελέχη της εκπαίδευσης και οι οικογένειες που διαμορφώνουν το σύνολο των μερών της εκπαιδευτικής κοινότητας, αξίζουν την έμπρακτη αναγνώριση της αριστείας στους τομείς του Erasmus+ στους οποίους οι ίδιοι έχουν επιλέξει να διακριθούν», ανέφερε η υπουργός.

Αναλυτικότερα, το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καινοτόμου Δικασκαλίας απονέμεται κάθε χρόνο με σκοπό την ανάδειξη εξαιρετικών πρακτικών που εφαρμόζονται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ και την αναγνώριση του έργου των εκπαιδευτικών και των σχολείων σε εθνικό επίπεδο. Η φετινή θεματική προτεραιότητα του Βραβείου ήταν «Μαθαίνουμε μαζί με δημιουργικότητα και αειφορία».

Το βραβείο απονεμήθηκε:

-Στην κατηγορία της Προσχολικής Εκπαίδευσης , στο Νηπιαγωγείο Αυλωναρίου Εύβοιας. Τίτλος σχεδίου: «Happy school through SEL».

-Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Ασπροπύργου. Τίτλος σχεδίου: «Κανένα παιδί στο δρόμο»

-Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στο Γυμνάσιο με ΛΤ Μαγούλας Καρδίτσας. Τίτλος σχεδίου: «Dynamic Citizens of Europe».

-Στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, στο 1ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Τίτλος σχεδίου: «Cognitive apprenticeship: the application of geothermical cooling and heating systems in homes, farming and industry advanced skills for teachers and their students».

Επίσης, απονεμήθηκε το Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών 2020:

-Στο 3ο Γυμνάσιο Καλαμάτας για τη συμμετοχή στο Erasmus+ σχέδιο «Les fables,miroir de la vie»,

-Στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας για τη συμμετοχή στο eTwinning σχέδιο «Baba Yaga meets Froschkonig».

Έπαινος συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών 2020 απονεμήθηκε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών για το «Ενιαίο Πρόγραμμα Σπουδών για την εκμάθηση Ελληνικής και Αγγλικής από ενήλικες πρόσφυγες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης: Κεραμέως: «Τα κονδύλια για την παιδεία το 2023 αυξάνονται κατά 239 εκατομμύρια ευρώ» (audio)

Loading