Ναύπακτος: Ανήλικοι μαθητές διακινούσαν ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες 13χρονης – «Θα το ξεπεράσω» είπε η ίδια

Τον δικό της εφιάλτη ζει μια ανήλικη μαθήτρια 13 ετών στη Ναύπακτο η οποία είδε να κυκλοφορεί μια ψεύτικη γυμνή φωτογραφία της η οποία διακινήθηκε από συμμαθητές της.

«Ξέρω ότι την έχουν δει πολλά άτομα και ντρέπομαι πάρα πολύ για όλα αυτά που έχουν γίνει», θα πει στο MEGA μία από τις μαθήτριες στη Ναύπακτο, που είδαν τους συμμαθητές τους μέσα στο σχολείο να διακινούν ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες.

propoli

«Φαίνεται πολύ ρεαλιστική. Εάν δεν με ξέρεις φαίνεται να είναι αληθινή, αλλά δεν είναι», είπε η μαθήτρια.

Η ανήλικη έβγαλε μια απλή σέλφι στον καθρέφτη του σπιτιού της, την οποία μετέτρεψαν μέσω εφαρμογής σε… ολόγυμνη και άρχισαν να τη διακινούν από κινητό σε κινητό.

Ένας πατέρας κατήγγειλε στο LIVE NEWS ότι «πήραν το πρόσωπο της κόρης μου, μέσω εφαρμογής την «έγδυσαν» και άρχισαν να διακινούν την ψεύτικη γυμνή φωτογραφία της παντού». Να αναφερθεί πως οι δράστες είναι 13 ετών.

«Είναι η κόρη μου, η οποία είναι μια από τις κοπέλες. Έχουνε πάρει το κεφάλι της και έχουν κολλήσει στο κεφάλι της από κάτω ένα γυμνό σώμα. Είναι 13 ετών, είναι δευτέρα γυμνασίου παιδιά και τα παιδιά που έχουν κάνει αυτές τις πράξεις και τα κορίτσια που έχουν υποστεί αυτή τη σπίλωση, είναι 13 χρονών», είπε ο πατέρας της 13χρονης.

Οι δύο 13χρονοι επεξεργάζονταν τις φωτογραφίες με εφαρμογή και τις διακινούσαν στο σχολείο.

«Την έχουν δει παιδιά από το σχολείο. Τα παιδιά που την έχουν φτιάξει την φωτογραφία αυτή την έχουν δείξει σε άλλα παιδιά. Δόξα τω Θεώ το έχει πάρει πάρα πολύ ψύχραιμα γιατί έχουμε συζητήσει αρκετά. Το δικό μου παιδί είναι το δικό μου παιδί, τα άλλα παιδιά μπορεί να το πάρουν πολύ διαφορετικά», είπε ο πατέρας της ανήλικης μαθήτριας.

Ο πατέρας δεν έχασε στιγμή, υπέβαλλε μήνυση και η Αστυνομία προχώρησε σε 6 συλλήψεις, τους δύο 13χρονους αλλά και τους γονείς τους για παραμέληση ανηλίκων.

«Εγώ θέλω να κινηθεί η διαδικασία όπως πρέπει να κινηθεί και πιο πολύ από όλα θέλω να βοηθηθούν αυτά τα παιδιά (οι δράστες), τα οποία είμαι σίγουρος ότι κάτι κάνουν λάθος, επειδή κάτι γίνεται λάθος».

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αφορά σε προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, πορνογραφία ανήλικων, παραμέληση της εποπτείας ανήλικου και εκδικητική πορνογραφία.

Μάλιστα, ο ένας από τους δύο, αν και μόλις 13, φέρεται να διακινούσε τις φωτογραφίες και στο Telegram, καθώς φέρεται να ήταν μέλος μιας ιδιωτικής ομάδας, κάτι που ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων πάντως το διαψεύδει κατηγορηματικά.

«Δεν υπάρχουν αναρτήσεις στο διαδίκτυο. Μόνο στα κινητά στο προαύλιο του σχολείου», αναφέρει ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

Υπήρξαν κρούσματα και στην Ισπανία από την ίδια εφαρμογή

Οι ψεύτικες γυμνές εικόνες δημιουργήθηκαν μέσω αυτής της εφαρμογής η οποία με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης επιτρέπει στους χρήστες να γδύνουν τα ανυποψίαστα θύματα.

Στα τέλη του Σεπτέμβρη, άρθρο του euronews έκανε λόγο για ένα παρόμοιο περιστατικό στην Ισπανία μέσα από την ίδια εφαρμογή. Περισσότερα από 20 κορίτσια έπεσαν θύματα διακίνησης γυμνών φωτογραφιών με το πρόσωπό τους, με τις εικόνες να έχουν δημιουργηθεί με AI.

Με το σλόγκαν «Γδύστε οποιονδήποτε, γδύστε τα κορίτσια δωρεάν», η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να βγάλουν τα ρούχα από οποιονδήποτε εμφανίζεται στη συλλογή φωτογραφιών του τηλεφώνου τους. Η δημιουργία 25 γυμνών εικόνων κοστίζει 10 ευρώ.

Παρόμοιο περιστατικό δυστυχώς έχει ξανασυμβεί στην χώρα μας και συγκεκριμένα τον περασμένο Μάιο σε σχολείο του Ασπρόπυργου, όπου ένας 15χρονος διαπόμπευσε 12χρονα κορίτσια με γυμνές φωτογραφίες που κατασκεύασε με ΑΙ.

«Τα παιδιά αυτά είναι στην ίδια τάξη με εμένα»

Η 13χρονη είπε ότι θα το ξεπεράσει, ενώ μιλώντας στο MEGA ανέφερε ότι την έχει πειράξει πολύ.

«Τα παιδιά αυτά είναι στην ίδια τάξη με εμένα, όχι στο ίδιο τμήμα. Βρήκαν τις φωτογραφίες από τα social media, τις έκαναν screenshot λογικά, τις παραμόρφωσαν και τις έκαναν να φαίνονται γυμνές. Άρχισαν να τις δείχνουν σε άλλα παιδιά κι έτσι μαθεύτηκε», είπε η μαθήτρια.

Μόλις το έμαθε η 13χρονη την επόμενη ημέρα πήγε στον διευθυντή του σχολείου, ο οποίος με τη σειρά του κάλεσε τους γονείς της μαθήτριας και τους ενημέρωσε. Στη συνέχεια οι γονείς της 13χρονης πήγαν στο αστυνομικό τμήμα και κατέθεσαν μήνυση.

«Αισθανόμουν ντροπή»

Η Όλγα Πολίτη, η οποία έπεσε θύμα των γυμνών φωτογραφιών, είπε στο MEGA ότι γέμισε το διαδίκτυο με δικές της ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες και ένιωσε ντροπή.

«Λόγω της πολιτικής μου δράσης ξεκίνησαν να δημοσιεύονται σε κλειστές ομάδες στα social media ότι υπάρχουν γυμνές φωτογραφίες μου και μετά σε χορηγούμενα site με το όνομα και τη φωτογραφία μου, πως θα τις βρουν εκεί», είπε.

«Ήθελαν να με απαξιώσουν ηθικά όσον αφορά τη δουλειά μου, αλλά και πολιτικά. Στενοχωρήθηκα πάρα πολύ. Κάποιος που με ήξερε μπορούσε να αντιληφθεί ότι δεν είμαι εγώ, υπήρχαν όμως άνθρωποι που τις είδαν και δεν με ξέρανε. Το χειρότερο ήταν η οικογένειά μου, ο περίγυρός μου, τι θα τους πω. Αισθανόμουν ντροπή», συμπλήρωσε η Όλγα Πολίτη.

Δείτε επίσης: Σοκ στην Ισπανία: Ανήλικοι διέρρευσαν γυμνές φωτογραφίες κοριτσιών που δημιούργησαν με AI

Loading