Ναύπακτος: Μαθητές κατηγορούνται ότι έφτιαχναν και μοίραζαν ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες συμμαθητριών τους

Δικογραφία έχει σχηματιστεί για τη δράση δύο μαθητών γυμνασίου στη Ναύπακτο οι οποίοι φέρονται να διακινούσαν γυμνές φωτογραφίες συμμαθητριών τους στο διαδίκτυο.

Σε μια αποτρόπαια πράξη φέρεται να προχώρησαν δύο μαθητές γυμνασίου στη Ναύπακτο, προκειμένου να «γδύνουν» κοπέλες. Συγκεκριμένα οι ανήλικοι μέσω ειδικής εφαρμογής αφαιρούσαν τα ρούχα από κορίτσια του σχολείου και στη συνέχεια μοίραζαν αυτές τις φωτογραφίες.

propoli

Στη σοκαριστική αυτή καταγγελία προχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης (29/11) ο διευθυντής του γυμνασίου, ο οποίος πέρασε το κατώφλι του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας. Σύμφωνα με την καταγγελία, 13χρονος μαθητής της Β’ γυμνασίου δημιουργούσε μέσω της εν λόγω εφαρμογής γυμνές φωτογραφίες μαθητριών, τις οποίες έδειχνε σε άλλους μαθητές του σχολείου.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης ενώπιον των αστυνομικών κατέθεσε και ο πατέρας κοριτσιού, ο οποίος κατήγγειλε ότι ανάμεσα στις μαθήτριες αυτές ήταν και η 13χρονη κόρη του.

Έστελναν τις ψεύτικες φωτογραφίες σε συμμαθητές τους

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τον τελευταίο μήνα ο 13χρονος μαζί με ακόμα έναν συμμαθητή του, μέσω εφαρμογής, έφτιαχναν τέτοιες φωτογραφίες, με τα πρόσωπα δηλαδή μαθητριών αφαιρώντας τα ρούχα και τις έστελναν και σε άλλα παιδιά.

Μάλιστα, ο ένας από τους δύο, αν και τόσο μικρός, ήταν και μέλος σε ομάδα στο Telegram εκεί όπου διακινούνταν πορνογραφικό υλικό κοριτσιών και γυναικών.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε αφορά σε προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, πορνογραφία ανήλικων, παραμέληση της εποπτείας ανήλικου, εκδικητική πορνογραφία και λοιποί ειδικοί ποινικοί νόμοι.

Η αστυνομία προχώρησε σε έρευνα στο σπίτι του ανηλίκων όπου κατασχέθηκαν συσκευές κινητής τηλεφωνίας. Παράλληλα η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στην σύλληψη τόσο των δύο ανηλίκων για προσβολή γενετήσιες αξιοπρέπειας, διακίνηση προνογραφικού υλικού, εκδικητική πορνογραφία, όσο και των γονέων τους για παραμέληση ανηλίκων.

Δείτε επίσης: ΜέΡΑ25 για επιστολική ψήφο: «Ο Κ. Μητσοτάκης καταργεί το απόρρητο της ψήφου»

Loading