Ναυάγιο στη Λέρο: Διασώθηκαν 49 μετανάστες – Έρευνες για εντοπισμό αγνοουμένων

Μεταξύ των 49 μεταναστών είναι και 4 παιδιά

Ναυάγιο σημειώθηκε στη Λέρο με ένα φουσκωτό σκάφος το οποίο μετέφερε μετανάστες. Εδώ και λίγη ώρα έχουν αρχίσει οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή βορειοαανατολικά της Λέρου έτσι ώστε να βρεθούν αγνοούμενοι οι οποίοι σύμφωνα με τους διασώστες είναι έξι.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το φουσκωτό σκάφος με τους μετανάστες καταστράφηκε κατά την προσέγγιση του σε παραλία του νησιού.

Το Λιμενικό έχει ανασύρει ήδη 49 μετανάστες οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους ενώ στο σκάφος φέρεται να επέβαιναν 55 άνθρωποι.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων διεξάγονται υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας και συμμετέχουν ένα πλωτό περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό, ένα αεροσκάφος της frontex και στελέχη του Λιμενικού Σώματος από ξηράς.

Οι μετανάστες που έχουν εντοπιστεί και είναι καλά στην υγεία τους, θα μεταβούν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέρου. Πρόκειται για 4 παιδιά 18 γυναίκες και 27 άνδρες.

Δείτε επίσης: Το αρχηγείο του Λιμενικού διαψεύδει ανακοίνωση της τουρκικής ακτοφυλακής