Νέα δεδομένα για τον κινεζικό πύραυλο: Δε θα πέσει κανένα κομμάτι του στην Ελλάδα

Σύμφωνα με νέα ενημέρωση, ο πύραυλος θα πέσει σε άλλο γεωγραφικό πλάτος, άρα δεν κινδυνεύει η χώρα μας

Όπως διαβάσατε νωρίτερα στην politic, έγινε γνωστή η πορεία που θα ακολουθήσει ο κινεζικός πύραυλος, τα συντρίμμια του οποίου θα πέσουν πάνω στη Γη, με την Κρήτη και τη βόρεια Ελλάδα να συμπεριλαμβάνονται αρχικά στα σημεία.

Ωστόσο έχουν προκύψει νέα δεδομένα, τα οποία δείχνουν ότι εν τέλει δεν κινδυνεύει η χώρα μας, αφού τα τμήματα του πυραύλου θα πέσουν σε άλλο γεωγραφικό πλάτος.

Το «Forbes» αναφέρει ότι είναι ο πύραυλος Long March 5B (CZ-5B) ενώ τα συντρίμμια του όπως αναφέρει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) «μπορεί να επανεισέλθουν στη γήινη ατμόσφαιρα με έναν ανεξέλεγκτο τρόπο, στο διάστημα μεταξύ της 30ης και 31ης Ιουλίου».

Ερωτήματα ωστόσο εγείρει, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, τι ευθύνη αναλαμβάνουν για το πρόβλημα των διαστημικών «χωματερών» άλλες χώρες.

Η προσγείωσή του στον πλανήτη μας είναι απόλυτα φυσιολογική, αφού ο στόχος του δεν είναι να ταξιδέψει στο διάστημα αλλά να δώσει ώθηση στο διαστημόπλοιο που μεταφέρει έτσι ώστε να φύγει από την ατμόσφαιρα.

Η πιο πρόσφατη εκτόξευση έγινε την Κυριακή όταν ένας πύραυλος Long March 5, μετέφερε μια εργαστηριακή μονάδα στο σταθμό Τιανγκόνγκ. Η EASA μέσω ανακοίνωσής της αναφέρει τα πιθανά σημεία στην Ευρώπη που αναμένεται να πέσει ο πύραυλος.

Δείτε επίσης: ΠΟΥ: Αναμένεται αύξηση των θανάτων από την ευλογιά των πιθήκων στην Ευρώπη

Loading

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com