Νέα ηγεσία σε ΣτΕ και Άρειο Πάγο

Νέα πρόεδρος στο ΣτΕ αναδείχθηκε η Μαίρη Σαρπ και πρόεδρος στον Άρειο Πάγο η Αγγελική Αλειφεροπούλου. Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη (30/6) του υπουργικού συμβουλίου, αναδείχθηκαν ομόφωνα και οι δύο νέοι πρόεδροι.  

Η νέα πρόεδρος του ΣτΕ σε δήλωση της τόνισε ότι «αισθάνομαι ιδιαίτερη συγκίνηση που η Ελληνική Πολιτεία με το κατά το Σύνταγμα αρμόδιο όργανό της, το Υπουργικό Συμβούλιο, με επέλεξε να αναλάβω το ανώτατο αξίωμα του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας».

propoli

Επιπλέον, η κ. Σαρπ υπογράμμισε πως «υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω το έργο των προηγουμένων Προέδρων και θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια για να διασφαλίσω, με την συνεργασία όλων των δικαστικών λειτουργών και δικαστικών υπαλλήλων του Συμβουλίου της Επικρατείας, ότι το Δικαστήριο θα εξακολουθήσει και στο μέλλον να είναι ικανό και έτοιμο να αντιμετωπίζει τις ανάγκες κάθε εποχής και να επιλύει τις διαφορές, που κάθε φορά ανακύπτουν, αποτελεσματικά και προς το συμφέρον του Ελληνικού Λαού, στο όνομα του οποίου εκτελούνται, κατά το Σύνταγμα, οι αποφάσεις του».

Παράλληλα, η νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου, είπε ότι «αποτελεί εξαιρετική τιμή και μεγάλη ευθύνη για μένα η επιλογή μου στη θέση της Προέδρου του Αρείου Πάγου, ως επιστέγασμα μιας πολύχρονης θητείας σαράντα ενός ετών στην υπηρεσία απονομής της Δικαιοσύνης. Είναι αυτονόητο, ότι, συναισθανόμενη το μέγεθος της ευθύνης αυτής, θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια, για να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις του αξιώματος, που μου εμπιστεύτηκε η Πολιτεία».

Τέλος, η κ. Αλειφεροπούλου τόνισε ότι «με την ευκαιρία της δήλωσης αυτής επιθυμώ να τονίσω, ότι όλοι οι δικαστικοί λειτουργοί θα εργαστούμε με ευσυνειδησία και εντιμότητα για τη διασφάλιση της τήρησης της νομιμότητας και της προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών, που αποτελούν ακρογωνιαίους λίθους του Κράτους Δικαίου».

Δείτε ακόμη: Συμφωνία του υπουργείου Τουρισμού με τον Όμιλο TUI