Νέα ΜΕΘ σε λειτουργία στο Νοσοκομείο Βέροιας

Με νέα μονάδα εντατικής θεραπείας εξοπλίζεται από σήμερα το Νοσοκομείο Βέροιας στην πτέρυγα που κατασκευάστηκε και χρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Δέκα κλίνες και σύγχρονος εξοπλισμός περιλαμβάνονται στη νέα μονάδα ενώ λειτουργούν και τα νέα εξωτερικά ιατρεία. Η προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού περιελάβανε την εγκατάσταση δεκάδων νέων μηχανήματων για τις ανάγκες όλων των τμημάτων του νοσοκομείου, όπως των χειρουργείων, του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, της ΜΕΘ και όλων των κλινικών.

propoli

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη επισκέφθηκε το νοσοκομείο, ενώ σε δηλώσεις του τόνισε ότι η Περιφέρεια χρηματοδότησε την κατασκευή δυο νέων πτερύγων στο νοσοκομείο. Σε μια απ’ αυτές λειτουργεί από σήμερα η νέα ΜΕΘ, ενώ μέχρι το τέλος της χρονιάς θα εγκαινιαστεί η πλήρης λειτουργία των δυο νέων πτερύγων του νοσηλευτικού ιδρύματος. «Για τις δυο νέες πτέρυγες του νοσοκομείου διασφαλίσαμε συνολικά 14,3 εκ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας», πρόσθεσε.

Τόνισε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει εμπράκτως τα δημόσια νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας και υπογράμμισε: «αξιοποιήσαμε συνολικούς πόρους 80 εκ. ευρώ για νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού σε όλες τις υγειονομικές μονάδες της Κεντρικής Μακεδονίας και παραδώσαμε μέσα στην υγειονομική κρίση 24 νέες κλίνες ΜΕΘ. Μόνο για τον εξοπλισμό των δυο πυλώνων της υγείας στην Ημαθία, τα νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας, διαθέσαμε 2,5 εκ. ευρώ το τελευταίο διάστημα».

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία στήριξης στον ιερέα του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου που αρνείται τον εμβολιασμό

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading