Νέα υπόθεση revenge porn στα δικαστήρια- «Χάνω συνεχώς τη δουλειά μου διότι το βίντεο φτάνει συνέχεια στους εργοδότες»

Νέες υποθέσεις ροζ βίντεο που χρησιμοποιούνται για εκδικητικούς σκοπούς από τους εκάστοτε συντρόφους, βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας

Μια νέα υπόθεση revenge porn βρίσκεται πλέον στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, με την δίκη να λαμβάνει χώρα σήμερα. Κατηγορούμενος είναι ένας άνδρας και ο φίλος του οι οποίοι σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσε η 34χρονη γυναίκα και πρώην σύντροφος του, ανήρτησαν στο διαδίκτυο ροζ βίντεο στο οποίο συμμετείχε εκείνη.

Όλα ξεκίνησαν το 2016, όταν η ανυποψίαστη γυναίκα είδε στο ίντερνετ τον εαυτό της σε ροζ βίντεο που είχε γυρίσει με τον πρώην σύντροφο της. Αμέσως προσέφυγε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Τα διαδικτυακά ίχνη οδήγησαν την Ηλεκτρονική Δίωξη στον φίλο του πρώην συντρόφου της και έτσι είναι και αυτός, ένας από τους κατηγορούμενους. Ο πρώην σύντροφος της πάντως λέει ότι ο φίλος του ήταν εκείνος που υπέκλεψε το βίντεο και στη συνέχεια το ανέβασε στο διαδίκτυο.

Τι κατέθεσε το θύμα

Σήμερα κατέθεσε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκη το θύμα, η οποία δραστηριοποιούταν στον καλλιτεχνικό χώρο. Αρχικά, ανέφερε πως το βίντεο γυρίστηκε κάτω από μεγάλη ψυχολογική πίεση που της ασκούσε ο τότε σύντροφος της και κατηγορούμενος.

Μάλιστα αμέσως μετά του ζήτησε να το διαγράψει, κάτι που εκείνος δεν έκανε, το έβαλε σε κρυφά αρχεία και το χρησιμοποίησε μετά το ζωρισμό τους.

Και η 34χρονη γυναίκα συνέχισε λέγοντας πως από τότε που έγινε το βίντεο γνωστό, έχει καταστραφεί οικονομικά αφού χάνει συνεχώς τη δουλειά της διότι το συγκεκριμένο βίντεο φτάνει συνέχεια στους εργοδότες της

Ο ασκός του Αιόλου

Πάντως η δίκη αυτή που έγινε στη Θεσσαλονίκη δεν είναι η πρώτη. Φαίνεται ότι μετά τις αποκαλύψεις για τον πρώην παρουσιαστή των Ράδιο Αρβύλα, Στάθη Παναγιωτόπουλο, έχει ανοίξει ο ασκός του Αιόλου.

Πριν λίγες ημέρες καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών ένας 25χρονος από τον Βόλο ο οποίος ανέβαζε στο διαδίκτυο γυμνές φωτογραφίες της πρώην φίλης του. Ο 25χρονος κρίθηκε ένοχος για μετάδοση, ανακοίνωση και διάδοση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Ο καταδικασθείς κατασκεύασε προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με το χαϊδευτικό όνομα της πρώην συζύγου του και στη συνέχεια ανέβασε φωτογραφίες της με ερωτικό περιεχόμενο.

Δείτε επίσης: Ελεύθερος ο ομογένης από τη Γεωργία που πιάστηκε για τη δολοφονία του Σολόνικ – «Σε βάρος του δεν προέκυψε τίποτα»