Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για το Sustainable Building Council Greece

Ο Αλέξανδρος Αθανασούλας, της STIRIXIS Group, αναδείχθηκε ο νέος πρόεδρος του Sustainable Building Council Greece .

«Είναι μεγάλη μου τιμή η εκλογή αυτή που με φέρνει να ηγούμαι μιας τέτοιας εξαιρετικής ομάδας και μιας τόσο σημαντικής προσπάθειας Εθνικά και Διεθνώς» δήλωσε ο νέος πρόεδρος Αλέξανδρος Αθανασούλας και σημείωσε:

«Δεν είναι μόνο καθήκον μας να ενημερώσουμε, υποστηρίξουμε και προωθήσουμε την αειφορία στις Ελληνικές κατασκευές. Είναι σημαντικό να κατανοήσουν όλοι πόσο σημαντικό ρόλο η αειφορία διαδραματίζει στην ευημερία της κοινωνίας, των ανθρώπων αλλά και των επιχειρήσεων. Τα επόμενα χρόνια, οι ευκαιρίες για αειφόρο ανάπτυξη θα αυξηθούν με νέα προγράμματα, νέες χρηματοδοτήσεις, νέες λύσεις.

Το Ελληνικό οικοσύστημα των κατασκευών είμαι βέβαιος πως θα αδράξει την ευκαιρία. Το Διοικητικό Συμβούλιο, που αποτελείται από έμπειρους στο χώρο επαγγελματίες, καλεί όλους τους εμπλεκόμενους σε μια ανοιχτή και ειλικρινή συνεργασία που θα οδηγήσει την Ελλάδα σε ένα καλύτερο και βιώσιμο αύριο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο για τις σημαντικότατες πολυετείς προσπάθειές του, και ειδικά εν μέσω πανδημίας και την επιτυχία στη διατήρηση του SBC Greece στην πρώτη γραμμή της αειφορίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό».

Επίσης, από τις αρχαιρεσίες, αντιπρόεδρος αναδείχθηκε ο Δημήτρης Μαναγούδης, της ICON Group, γενικός γραμματέας ο Σπύρος Κωνσταντάκης, της AK PRAXIS, ταμίας ο Αλέξανδρος Αρχοντίδης, της Ολυμπίας Οδού και μέλος ο Παντελής Λεβαντής, της ECO Veritas

Ο απερχόμενος πρόεδρος Παντελής Λεβαντής ευχαρίστησε όλα τα μέλη του SBC Greece για την «άριστη συνεργασία» που είχαν όλα τα χρόνια από την ίδρυση του SBC GREECE, συνεχάρη το νέο πρόεδρο Αλέξανδρο Αθανασούλα καθώς και το νέο ταμία Αλέξανδρο Αρχοντίδη, ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους και τους διαβεβαίωσε ότι θα έχουν την συνεχή υποστήριξή του. Τέλος, δήλωσε βέβαιος ότι το SBC GREECE την προσεχή περίοδο θα αναπτυχθεί ισχυρά και θα αποτελέσει το μοναδικό φορέα στην Ελλάδα με διεθνή εμβέλεια και κύρος για την εγκαθίδρυση της αειφορίας του δομημένου περιβάλλοντος.

Το SBC GREECE (https://sbcgreece.org/), όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αποτελεί ένα μοναδικό και εξειδικευμένο φορέα για την εγκαθίδρυση της αειφορίας του δομημένου περιβάλλοντος με σημαντική δράση στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 2015 και είναι το επίσημο μέλος του World Green Building Council (WGBC) στην Ελλάδα. Το WGBC, όπως προστίθεται, με πάνω από 100 μέλη Εθνικών Συμβουλίων Αειφόρων Κτιρίων είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός παγκοσμίως με σημαντική επιρροή στην αειφόρο δόμηση. Οι δραστηριότητές του αναπτύσσεται σε τρεις στρατηγικούς πυλώνες: Έρευνα, Ενημέρωση και Εκπαίδευση, Συστήματα Αξιολόγησης και Πιστοποίησης, Συμβουλευτικές Υπηρεσίες, Διαβούλευση και Προάσπιση της Αειφορίας θεσμικά σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Δείτε επίσης: Αθήνα: Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα προχωρήσει η ΕΛΑΣ λόγω των συγκεντρώσεων για την Πρωτομαγιά