Νησιά Βορείου Αιγαίου: Ξεκίνησε σήμερα ο εμβολιασμός αιτούντων άσυλο, μεταναστών και προσφύγων

Την έναρξη του εμβολιασμού αιτούντων άσυλο, προσφύγων και μεταναστών στα νησιά και την ενδοχώρα είχαμε σήμερα, με την αρχή να γίνεται από τους καταυλισμούς των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) τνω νησιών του βόρειου Αιγαίου.

Ο εμβολιασμός στη δομή του Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης, της ΒΙΑΛ στη Χίο και στο Βαθύ στη Σάμο θα συνεχιστεί και αύριο. Επίσης αύριο στον εμβολιασμό στη δομή της ΒΙΑΛ Χίου θα παραβρεθούν ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

propoli

Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται από κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ κάθε Πέμπτη και Παρασκευή ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα, και σύμφωνα με τον προγραμματισμό και τη διάθεση των χρησιμοποιούμενων μονοδοσικών εμβολίων της Johnson & Johnson, θα αρχίσουν να εμβολιάζονται και οι αιτούντες άσυλο σε Κω, Λέρο και στις πρώτες δέκα δομές στην ενδοχώρα.

Μυτιλήνη: Εμβολιασμός σε ομάδες των πέντε ατόμων

Στη Μυτιλήνη σήμερα, όπου υπάρχει και η μεγαλύτερη δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο, ο εμβολιασμός πραγματοποιήθηκε ανά ομάδες των πέντε ατόμων στο χώρο παροχής υπηρεσιών υγείας που είχε δωρίσει η ολλανδική κυβέρνηση και που είχε τοποθετηθεί στην καμένη ήδη δομή της Μόριας απ’ όπου μεταφέρθηκε.

«Καθώς τα εμβόλια δεν μπορούν να παραμείνουν πολλή ώρα έξω από το ψυγείο, οι εμβολιασμοί θα γίνονται σε συγκεκριμένο αριθμό ατόμων και κατόπιν ραντεβού και πάντα μέσα στο ΚΥΤ ώστε να μην επιβαρύνονται οι εμβολιαστικές γραμμές της τοπικής κοινότητας», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του ΚΥΤ στον Καρά Τεπέ, Νίκος Μπαμπάκος.

Δείτε τη ροή ειδήσεων

Loading