EUROKINISSI

Νίσυρος: Σε αναστολή υπάλληλος του ΥΠΠΟ που ερευνάται για κακοποίηση ανηλίκου – Ντόμινο καταγγελιών από παιδιά

Σε αναστολή καθηκόντων τέθηκε υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμούμετά την καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος ανήλικου παιδιού στη Νίσυρο.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού

propoli

«Από το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνεται ότι, σε συνέχεια δημοσιευμάτων του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, στα οποία γίνεται αναφορά σε ποινικά κολάσιμες και πειθαρχικά ελεγκτέες συμπεριφορές υπαλλήλου της ΕΦΑ Δωδεκανήσου, δόθηκε εντολή στην αρμόδια Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς για τη διενέργεια διοικητικής έρευνας», αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο Πολιτισμού και συνεχίζει:

«Επιπλέον, με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, ο ανωτέρω υπάλληλος τίθεται σε αναστολή καθηκόντων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων».

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το περιστατικό:

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τη Δευτέρα 15 Απριλίου οι Αρχές έλαβαν ενημέρωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για περιστατικό προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη.

Κατόπιν αναζήτησης και εντοπισμού της οικογένειας του θύματος, κλήθηκε ο πατέρας του στον Αστυνομικό Σταθμό Νισύρου, ο οποίος υπέδειξε ως δράστη κάτοικο του νησιού και ενημέρωσε ότι το περιστατικό έλαβε χώρα την Παρασκευή 12 Απριλίου. Άμεσα ενημερώθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας και προσήχθη ο αναφερόμενος ως δράστης, ο οποίος εξετάσθηκε, ενώ κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια που θα αποσταλούν για εργαστηριακή ανάλυση», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα»

Για μπλεγμένη υπόθεση, το κουβάρι της οποίας μόλις άρχισε να ξετυλίγεται, κάνει λόγο, μιλώντας στο MEGA, ο διευθυντής του γυμνασίου – λυκείου του νησιού, Γιάννης Κουλάκης.

«Σήμερα, αισθανόμαστε ότι είναι μια φωτεινή ημέρα από την άποψη ότι αυτά βγήκαν πια στο προσκήνιο. Ο φύλακας δεν είναι από τη Νίσυρο, έχει διοριστεί τα τελευταία χρόνια. Μόνος του είναι στο νησί, η οικογένειά του είναι στην Αθήνα».

Σύμφωνα με τον κ. Κουλάκη:

«Με αφορμή αυτό (σ.σ. την καταγγελία),  ξεκίνησε μια διαδικασία. Εμείς, αυτό που κάναμε από την πρώτη στιγμή, ήταν ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες οι θεσμικές. Σήμερα έρχεται κλιμάκιο με ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό. Χθες κάναμε μια πολύ σοβαρή κουβέντα με τα παιδιά για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουν αυτές τις καταστάσεις. Πολλά παιδιά πλέον ανοιχτήκανε και μίλησαν. Ενδεχομένως οι προεκτάσεις να είναι πολύ μεγαλύτερες».

«Τα πράγματα δυστυχώς, από αυτά που βγαίνουν και θα βγούνε και στην πορεία, είναι πολύ χειρότερα», συμπληρώνει, τονίζοντας πως «είναι ένα κουβάρι που ξετυλίγεται», ενώ υπογραμμίζει πως «σίγουρα είναι πάνω από έξι» τα παιδιά με τα οποία συναναστρεφόταν ο 50χρονος αρχαιοφύλακας.

«Αυτή η ντροπή που μπορεί να νιώθουμε ενώ είμαστε θύματα, τους κάνει το θράσος ακόμα μεγαλύτερο. Άρα το να προσπαθώ εγώ στα παιδάκια μας να τους κάνω να ανοιχτούν και να πολεμήσουμε το σκουλήκι που εδρεύει πάνω μας, πρέπει να είμαι συνεπής στην εμπιστοσύνη απέναντί τους και τώρα είμαστε εμείς έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το τέρας».

«Αυτά που άκουσα εγώ είναι πολύ χειρότερα από την αρχική καταγγελία», καταλήγει.

Loading