Νοσοκομείο Μεταξά: Οι λόγοι που ματαιώθηκε νέο χειρουργείο – Τι απαντά η διοίκηση

Την προστασία του ασθενούς με αντικειμενικά και επιστημονικά κριτήρια επικαλείται η διοίκηση του Γενικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά ΜΕΤΑΞΑ, μετά το σημερινό περιστατικό, όπου ματαιώθηκε προγραμματισμένο χειρουργείο που αφορούσε συγκεκριμένα ρομποτική επέμβαση

Ο ασθενής κρίθηκε ως υψηλού κινδύνου από τους πνευμονολόγους του Νοσοκομείου Μεταξά (άπνοιες).

propoli

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου έχει ως εξής:

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται στη ματαίωση χειρουργείου στο Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ» λόγω αδυναμίας καρδιολογικής υποστήριξης ασθενούς, θα θέλαμε να σας αναφέρουμε τα εξής.

Ο ασθενής για τον οποίο γίνεται λόγος, υποβλήθηκε σε πλήρη προεγχειρητικό έλεγχο, συμπεριλαμβανομένων καρδιολογικής και πνευμονολογικής εκτίμησης.

Δεδομένου ότι επρόκειτο για ρομποτική χειρουργική επέμβαση, δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην πνευμονολογική εκτίμηση, λόγω της ιδιαίτερης στάσης του σώματος τους που λαμβάνουν οι ασθενείς κατά τη διάρκεια του χειρουργείου.

Ο ασθενής κρίθηκε ως υψηλού κινδύνου από τους πνευμονολόγους του Νοσοκομείου Μεταξά (άπνοιες) και για αυτό του δόθηκαν συστάσεις για διενέργεια εξειδικευμένης εξέτασης (μελέτη ύπνου) η οποία διενεργείται σε συγκεκριμένα Νοσηλευτικά Ιδρύματα.

Παράλληλα, τονίστηκε στον ασθενή ότι δε θα χάσει τη σειρά του στη λίστα χειρουργείου του Νοσοκομείου Μεταξά, και, εφόσον μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης δοθεί το πράσινο φως, θα ενταχθεί κατά προτεραιότητα στο πρόγραμμα χειρουργείου.

Σημειώνεται ότι ο ασθενής είναι περιπατητικός σε πολύ καλή φυσική κατάσταση και δεν προκύπτει ο παραμικρός κίνδυνος για την ασφάλειά του από τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, ούτε από την ολίγων ημερών αναβολή του χειρουργείου, που προέκυψε για ιατρικούς λόγους, με μοναδικό γνώμονα τη διασφάλιση της υγείας του και της ομαλής αφύπνισης μετά τη χειρουργική επέμβαση».

Τι ισχυρίζονται οι υπάλληλοι Περιφέρειας Αττικής

Ο ασθενής Π.Ν. σύμφωνα με τον Σύλλογο Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, εισήχθη στις 20/09/2023 στο νοσοκομείο «Μεταξά» και συγκεκριμένα στην Ουρολογική Κλινική προκειμένου να πραγματοποιηθεί τακτικό χειρουργείο για καρκίνο του προστάτη στις 22/09/2023. Ενώ είχε ξεκινήσει ο απαραίτητος προεγχειρητικός έλεγχος, έδωσαν εξιτήριο στον ασθενή την επόμενη μέρα, γιατί το νοσοκομείο «δεν είχε τη δέουσα καρδιολογική υποστήριξη, ούτε τη δυνατότητα να κάνει εξέταση που θεωρούσαν αναγκαία (μελέτη ύπνου)».

«Ούτε καν φρόντισαν να τον στείλουν την ίδια μέρα σε κάποιο νοσοκομείο που θα είχε τη δυνατότητα να κάνει την συγκεκριμένη εξέταση, ώστε να επιστρέψει για να προχωρήσουν στο προγραμματισμένο χειρουργείο. Και για να μην του πουν να μην ξαναγυρίσει… τον έστειλαν χωρίς παραπεμπτικό να ψάξει να βρει μόνος του να κάνει εξέταση μελέτης ύπνου, χωρίς να τον στείλουν σε κάποιο συγκεκριμένο δημόσιο νοσοκομείο, ενώ όλοι ξέρουν πως τα ραντεβού στα νοσοκομεία είναι κλεισμένα για μεγάλο διάστημα και η εξέταση στις ιδιωτικές κλινικές είναι πανάκριβη» τονίζει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής.

Το τραγικό είναι ότι το περιστατικό αποτελεί ένα από τα πολλά που συμβαίνουν, αλλά δεν βγαίνουν στην επιφάνεια (…) δείχνει για άλλη μια φορά τα τραγικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη λειτουργία τους τα δημόσια νοσοκομεία, που ταλαιπωρούν τους ασθενείς βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους. Καταλαβαίνουμε πώς σπρώχνονται χιλιάδες άνθρωποι στις ιδιωτικές κλινικές».

Δείτε επίσηςΑποστολή στον Βόλο: Σε οριακό σημείο σπίτια άνωθεν του περιφερειακού – «Εξαφανίστηκε» ο δρόμος μπροστά από τις αυλές (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading