Αναφορά του Κώστα Φρουζή της Novartis στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Αφορμή στάθηκε το περιεχόμενο των πρόσφατων καταγγελιών του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτη της εισαγγελίας διαφθοράς, Ιωάννη Αγγελή.
Κατηγορεί κι αυτός με τη σειρά του την εισαγγελέα διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, για αντιδικονομική συμπεριφορά, ενώ διαμαρτύρεται γιατί εκκρεμούν σε βάρος του τρεις διώξεις χωρίς να υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία.
Ζητά από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να διερευνήσει τα όσα καταγγέλλει με την αναφορά του.
Όπως υποστηρίζει στην αναφορά του ο Κώστας Φρουζής, πρώην μεγαλοστέλεχος της Novartis, μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του για δωροδοκία, δεσμεύτηκε ο μοναδικός λογαριασμός που είχε στο εξωτερικό, για τον οποίο προσκόμισε όλη του την κίνηση, από την οποία αποδείχθηκε ότι τροφοδοτήθηκε αποκλειστικά με χρήματα κατατεθειμένα σε ελληνικές τράπεζες. Στη συνέχεια ζήτησε την πλήρη αποδέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού αλλά το αίτημά του δεν έγινε αποδεκτό από την Εισαγγελία Διαφθοράς.
Επόμενή του κίνηση ήταν να υποβάλει αίτημα στο Συμβούλιο Εφετών, το οποίο κήρυξε εαυτόν αναρμόδιο, διαβιβάζοντας το αίτημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία με τη σειρά της το έστειλε πίσω στην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.
Τι καταγγέλλει η πλευρά Φρουζή
Γι’ αυτό το λόγο ο κ. Φρουζής διερωτάται στην αναφορά του «πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό, δηλαδή η κ. Εισαγγελέας να κρίνει εκ νέου την αίτηση που στρέφεται κατά της απορριπτικής κρίσης της», συμπληρώνοντας ότι «μέχρι σήμερα ουδεμία απόφαση επί της αιτήσεώς μου έχει εκδοθεί, με καταστροφικές για εμένα και την οικογένειά μου συνέπειες».
Επισημαίνει ακόμα, ότι 16 μήνες μετά την «αποκάλυψη» για «δήθεν δωροδοκίες 10 πολιτικών προσώπων» στην υπόθεση Novartis, εκκρεμούν σε βάρος του τρεις ποινικές διώξεις χωρίς να υπάρχει, όπως ισχυρίζεται, κανένα αποδεικτικό στοιχείο παρά μόνο οι «ψευδείς καταθέσεις κρυπτόμενων προσώπων».