Ο Δήμαρχος Σκιάθου στην Politic: «Θα είμαι και πάλι υποψήφιος για να ολοκληρώσουμε το έργο που έχουμε ξεκινήσει»

Ο Δήμαρχος της Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, μίλησε στην politic για τα ατυχήματα τουριστών περιμετρικά του αεροδρομίου από αέρια τουρμπινών αεροπλάνων τα οποία είτε απογειώνονται είτε προσγειώνονται στο νησί και αποκάλυψε ποια μέτρα επιπρόσθετα πρόκειται να υιοθετηθούν. Παράλληλα, ο κ. Τζούμας αναφέρθηκε και στα μεγάλα έργα τα οποία είναι σε εξέλιξη στο νησί του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Συνέντευξη στην Κερασία Κοφινά

Επισημαίνοντας το θέμα των τραυματισμών στο Αεροδρόμιο Σκιάθου ο δήμαρχος της Σκιάθου υπογράμμισε ότι ο δήμος συνεργάζεται με την Fraport και το αστυνομικό τμήμα. «Θα τοποθετηθούν άμεσα νέες πινακίδες με το σήμα του κινδύνου κατά την προσέγγιση των αεροπλάνων, καθώς και νέα διαγράμμιση πάνω στην άσφαλτο που θα επισημανθεί το επιτρεπτό σημείο, μέχρι το οποίο θα μπορεί κανείς να προσεγγίσει με ασφάλεια», σχολίασε ο κ. Τζούμας.

Ο Δήμαρχος της Σκιάθου τόνισε πως ο δήμος έχει ξεκινήσει πολλά έργα με το πρόγραμμα «Φιλόδημος» με προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί με την Περιφέρεια, τα οποία αφορούν τις υποδομές του νησιού, όπως για παράδειγμα το ζήτημα της αποχέτευσης και την επέκταση του δικτύου της αποχέτευσης, το οποίο αφορά την προστασία του περιβάλλοντος πρωτίστως και στην συνέχεια το πολύ σημαντικό θέμα της ύδρευσης, για να υπάρχει πόσιμο νερό στο δίκτυο του νησιού.

Στην συνέχεια, τόνισε ότι η Πολιτική Προστασία του Δήμου για την πυροπροστασία του νησιού βρίσκεται σε επαγρύπνηση. «Έχουμε στενή συνεργασία με την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και το Λιμεναρχείο, καθώς και με την Περιφέρεια, όταν χρειαστεί θα μετακινηθούν δυνάμεις από τον Βόλο στην Σκιάθο προληπτικά, όπως είχε γίνει και πέρυσι και πρόπερσι. Έχουμε ενισχύσει την πυρασφάλεια με την πρόσληψη πυροφυλάκων, έχουμε εγκαταστήσει τρεις νέες δεξαμενές από 20 τόνους σε δυσπρόσιτες περιοχές, και έχουμε βάλει σε λειτουργία μία δεξαμενή 100 τόνων, η οποία ήταν ανενεργή στην ορεινή περιοχή στον Άγιο Χαράλαμπο. Υπάρχει και μια εθελοντική δράση, η οποία είναι πολύ υποστηρικτική σε ότι αφορά την πυρασφάλεια και κινητοποιείται όταν υπάρχει κίνδυνος».

Όσον αφορά τον τουρισμό το αεροδρόμιο της Σκιάθου, από τα 14 στα οποία δραστηριοποιείται η Fraport, είναι το δεύτερο σε αύξηση σε σχέση με το 2019. «Είμαστε 22% πάνω για τον μήνα Ιούνιο σε ότι αφορά τον αριθμό των πτήσεων, και αυτό μας βάζει σε δεύτερη θέση μετά την Σαντορίνη και ακολουθεί η Μύκονος και τα υπόλοιπα αεροδρόμια της Fraport», αποκαλύπει ο κ. Τζούμας.

Και προσθέτει: «Σημαντικό ρόλο στον τουρισμό έπαιξε και η απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση από Θεσσαλονίκη-Σκιάθο, όπως και πέρυσι, η οποία είναι μια πολύ σημαντική ενέργεια για την Σκιάθο και πάει πάρα πολύ καλά με τέσσερα δρομολόγια την εβδομάδα».

Σε ότι αφορά στην επέκταση του Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Σκιάθου, «ζητήσαμε να ενεργοποιήσουμε ξανά την διαδικασία του γενικού πολεοδομικού σχεδιασμού, το οποίο από το 2010 παρέμενε ανενεργό και ζητήσαμε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος χρηματοδότηση προκείμενου να συνεχίσουμε στην Β’ φάση και στην ολοκλήρωσή του. Αρχές του χρόνου του 2022 το Υπουργείο Περιβάλλοντος ανακοίνωσε μέσω ΦΕΚ και ενέταξε την Σκιάθο στους 112 δήμους της χώρας, όπου ξεκινάει η πρώτη φάση μέσα από έναν διαγωνισμό που θα κάνει προκειμένου να οργανωθούν και να υλοποιηθούν τα Τ.Π.Σ. ( Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια). Φεύγει δηλαδή από την ευθύνη του Δήμου και μεταφέρεται στο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Περιμένουμε μέχρι το φθινόπωρο να προκύψει ο ανάδοχος και θα προχωράνε παράλληλα τα τοπικά σχέδια στους 112 Δήμους μεταξύ αυτών και της Σκιάθου. Χωρίς τοπικό σχέδιο δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε καμία αλλαγή και σε καμία τροποποίηση και σε καμία επέκταση του σχεδίου πόλεως και επιτέλους θα έχουμε χρήση και θα μπορεί ο καθένας να γνωρίζει, ενώ μέχρι τώρα ήταν ανεξέλεγκτο».

Τέλος, ο δήμαρχος γνωστοποίησε την πρόθεσή του να κατέβει υποψήφιος και στις επόμενες εκλογές: «Στις επόμενες δημοτικές εκλογές θα είμαι και πάλι υποψήφιος. Ήταν μια δύσκολη τετραετία λόγω και της πανδημίας και των συνθηκών των τοπικών που είχαμε να αντιμετωπίσουμε στην Σκιάθο με τα πολλά προβλήματα. Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε υποψήφιοι για να ολοκληρώσουμε το έργο που έχουμε ξεκινήσει».

Δείτε επίσης: Λιώνει η άσφαλτος στη Μ. Βρετανία: Θερμοκρασίες Σαχάρας σαρώνουν το Λονδίνο