Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά με θλίψη τον Κάρολο Παπούλια (vid)

Σύσσωμη η πολιτική ενότητα της χώρας και ηγέτες του εξωτερικού αποχαιρετούν τον τέως προεδρεύσαντα στην Προεδρία της Δημοκρατίας

Συλλυπητήρια μηνύματα από τον πολιτικό κόσμο διαδέχονται το ένα το άλλο μετά την είδηση του θανάτου του πρώην Προέδρου της Ελληνική Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.

propoli

Ανακοίνωση εξέδωσε ο πρωθυπουργός για την απώλεια του Κάρολου Παπούλια. Όπως σημειώνει, «η πατρίδα αποχαιρετά, σήμερα, έναν μεγάλο Έλληνα. Γιατί ο ΚάρολοςΠαπούλιας την υπηρέτησε πιστά σε όλη τη διάρκεια της ζωής του». Σημειώνει στην συνέχεια ο πρωθυπουργός πως ο Κάρολος Παπούλιας ήταν ο πρόεδρος της ενότητας, της πραότητας, αλλά και της αποφασιστικότητας.

 Κυρ. Μητσοτάκης για τον θάνατο Παπούλια: «Η πατρίδα αποχαιρετά, σήμερα, έναν μεγάλο Έλληνα»

«Οι Έλληνες σκύβουν με σεβασμό το κεφάλι με τη σκέψη στον υπεύθυνοΠρόεδρο, τον οραματιστή υπουργό, τον ευγενή αντίπαλο και αφοσιωμένο πατριώτη», τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εκφράζει και τη βαθιά του θλίψη. «Στην οικογένειά του, στους αγαπημένους του Ηπειρώτες, στους αμέτρητουςφίλους του», καταλήγει.

Τη βαθιά οδύνη του για το θάνατο του πρώην Προέδρου εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο Facebook.

Στο μήνυμά του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξήρε την προσωπικότητα του εκλιπόντος λέγοντας ότι ήταν ο πολιτικός και Πρόεδρος «που ταύτισε το εθνικό με το αληθινό».

Την ευθύνη του Κάρολου Παπούλια απέναντι στην Πατρίδα, το εθνικό καθήκον και τη Δημοκρατία, επισημαίνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε δήλωση του για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Ο Κάρολος Παπούλιας συναντήθηκε με την ευθύνη απέναντι στην Πατρίδα ήδη από παιδί μετέχοντας στην Εθνική Αντίσταση και συνέχισε ως νέος μετέχοντας στον αντιδικτατορικό αγώνα. Ολιγόλογος και ουσιώδης, εξέφρασε την πιο ευπρεπή εκδοχή της μάχιμης πολιτικής ως αδελφικός φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου και για πολλά χρόνια υπουργός των Εξωτερικών με γνώση και άποψη», σημειώνει ο κ. Βενιζέλος.

Επίσης τονίζει ότι κλήθηκε να καταστεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας με πρωτοβουλία της άλλης μεγάλης πλευράς του τότε κομματικού συστήματος, εκλεγόμενος δυο φορές με συντριπτική πλειοψηφία. Άσκησε τα καθήκοντά του με διακριτικό αλλά στιβαρό και αποτελεσματικό τρόπο την πιο δύσκολη περίοδο της Μεταπολίτευσης.

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον κύριο Παπούλια εξέδωσαν και ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κύριος Παυλόπουλος αλλά και η νυν Πρόεδρος, κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Όπως αναφέρει η πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Κάρολος Παπούλιας ήταν βαθύς γνώστης της διεθνούς πολιτικής και συνέβαλε κατά τη θητεία του στο υπουργείο Εξωτερικών ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει ειδικό βάρος και να εδραιώσει τον ρόλο της ως παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή μας.

«Για την απώλειά του, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του», σημειώνει.

Και ξένοι ηγέτες και προσωπικότητες απέστειλαν έναν διαδικτυακό χαιρετισμό. Ανάμεσά τους και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Η πρώτη ορκωμοσία του Κάρολου Παπούλια ως Προέδρου της δημοκρατίας, το 2005

Δείτε επίσης: Πριν από λίγο: Απεβίωσε ο Κάρολος Παπούλιας

Loading