Ο Στέλιος Πέτσας συντονίζει την ανάπτυξη της δυτικής Θεσσαλονίκης (pics & vid)

Συνάντηση Στέλιου Πέτσα με Σταύρο Καλαφάτη και Δήμαρχο Παύλου Μελά για τα αναπτυξιακά έργα που είναι σε εξέλιξη

Ρεπορτάζ: Βασίλης Δημόκας

propoli

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Παύλου Μελά, κύριο Δημήτρη Δεμουρτζίδη είχε σήμερα το πρωί ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κύριος Στέλιος Πέτσας και ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, κύριος Σταύρος Καλαφάτης. Παρών στην συνάντηση ήταν και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ο οποίος έκανε ιδιαίτερα ηχηρές παρεμβάσεις, μη διστάζοντας πολλές φορές να απευθυνθεί και στο ίδιο τον υπουργό σε ευθύ τόνο.

Οι τέσσερις άνδρες συζήτησαν για την εξέλιξη των εργασιών στο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, έργο, το οποίο θα εκσυγχρονίσει περιβαλλοντικά την περιοχή και θα αποτελέσει πάρκο, το οποίο θα αφορά ολόκληρη την Θεσσαλονίκη και όχι μόνο τον Δήμο. Ο κύριος Πέτσας αναφέρθηκε και στην επίλυση του ζητήματος των Μετεώρων και την νομιμοποίηση αυθαιρέτων οικημάτων, τα οποία ταλάνιζαν πολίτες και πολιτεία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό είναι μια απόδειξη ότι όταν υπάρχει μέριμνα από την πλευρά της πολιτείας, τα προβλήματα λύνονται προς όφελος του πολίτη.

Ο Στέλιος Πέτσας συντονίζει την ανάπτυξη της Δυτικής Θεσσαλονίκης (pics & vid)

Αναφορά έγινε και στο αναπτυξιακό έργο, το οποίο σχετίζεται με την διαχείριση απορριμμάτων και την πρόοδο της ανακύκλωσης στον δήμο, το οποίο θα έχει διπλό όφελος, όπως ανέφερε, την ευαισθητοποίηση του πολίτη και την αλλαγή της νοοτροπίας του καθώς και την ανακύκλωση πλέον στην πηγή. Και οι δύο Υπουργοί δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν την στήριξή τους στους Δήμους της δυτικής Θεσσαλονίκης, την οποία βλέπουν ως περιοχή με τεράστιες ευκαιρίες εξέλιξης.

Όπως τόνισε, ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, η Δυτική Θεσσαλονίκη θα αποτελέσει τουριστικό προορισμό στην επόμενη δεκαετία αλλά και κέντρο δραστηριοτήτων για ολόκληρη την περιοχή της Μακεδονίας. Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης, στις δηλώσεις που ακολούθησαν ευχαρίστησε θερμά τον υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος στέκεται στο πλευρό της Θεσσαλονίκης και έχει στηρίξει εμπράκτως τα αιτήματα του Δήμου, όπως ανέφερε.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά έχει εντείνει τις προσπάθειές του για την ανάπτυξη της Δυτικής πτέρυγας της πόλης. Ήδη της σημερινής συνάντησης είχε προηγηθεί διμερής συνάντηση με Βουλευτή της ΝΔ, για να αυξήσει την κυβερνητική στήριξη στις βλέψεις του Δήμου.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Στον Δήμο Παύλου Μελά ο Στέλιος Πέτσας και ο Σταύρος Καλαφάτης (pics)

Loading