Οδηγοί ταξί στο politic.gr: «Ήταν δίκαιη η αύξηση και έγινε πράξη – Είχαμε χαμηλότερες τιμές από την Βουλγαρία»

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει για την αύξηση στο κόμιστρο και την χιλιομετρική χρέωση στα ταξί που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Οι αντιδράσεις στους οδηγούς ταξί ήταν ποικίλες ωστόσο επικρατέστερες ήταν αυτές που υποδεχόταν με πανηγυρισμούς τις αυξήσεις, ωστόσο μια μικρή μερίδα οδηγών κρούει των κώδωνα του κινδύνου όσων αφορά την συμπεριφορά του κόσμου.

Συγκεκριμένα όπως ανέφεραν οι οδηγοί ταξί, όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο ο κόσμος θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στα παραπάνω μέτρα και τις αυξήσεις καθώς οι συνθήκες για τον κόσμο είναι πολύ δύσκολες.

Χαμηλότερες τιμές και από την Βουλγαρία

Με αυτήν την πρόταση μας υποδέχθηκε ένας οδηγός ταξί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ο οποίος αγκάλιασε την αύξηση που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Όπως μας ανέφερε οι τιμές που ισχύουν σήμερα στα ταξί είνια χαμηλότερες και από την γειτονική μας Βουλγαρία, τονίζοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να ενισχυθεί και ο κόσμος καθώς αλλιώς δεν θα έχει αντίκρισμα.

Θέλοντας να εμβαθύνουμε για λίγο τον ρωτήσαμε σε μια κούρσα 6€ πόσα ευρώ καταλήγουν στον οδηγό. Η απάντηση αφοπλιστική:

«Στην διαδρομή των 6€ σε εμένα έρχονται 2€. Πετρέλαιο πληρώνω 3€, βάζω ένα ευρώ έξοδα ταξί, οπότε σε εμένα έρχονται 2€.».

Λεοντιάδης: «Αφού η κυβέρνηση δεν επιδοτεί τα καύσιμα, ας αυξήσει τις τιμές»

Θέλοντας να πάρουμε και μια πιο επίσημη άποψη για τις αυξήσεις, μιλήσαμε και με τον πρόεδρο Σωματείων Ιδιοκτητών Ταξί «Ο Ερμής».

Ο κ. Λεοντιάδης μεταξύ άλλων τόνισε ότι «η αύξηση στις τιμές των κομίστρων και της χιλιομετρικής τιμής, καλύπτουν εν μέρη τα έξοδα της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης.»

Όπως μας ανέφερε «Η τιμή του πετρελαίου από το 1,40 έχει πάει στο 2,20, ενώ συνολικά η αυξήσεις εξόδων των οδηγών είναι 500-600€».

Όταν τον ρωτήσαμε για το πως θα αντιδράσει ο κόσμος, ο κ. Λεοντιάδης ανέφερε ότι «Ο κόσμος μπορεί να μην καταλάβει και την αύξηση, καθώς είναι από 70, 80 λεπτά μέχρι το 1 ευρώ ανάλογα με το πόσο μακριά πάει».

Κλείνοντας ο κ. Λεοντιάδης ανέφερε ότι «Η αύξηση θα έπρεπε να έχει γίνει από πιο παλιά καθώς από το 2008 και έπειτα τα ταξί είναι ο μόνος κλάδος που δεν είχε γίνει αύξηση».

Δείτε επίσης: Ισόβια φυλάκιση Αλγερινού για φονικό επεισόδιο στη Μελενίκου