Οι αστυνομικοί που περιπολούν στην Παραλία Κατερίνης μιλούν στην Politic – «Αποτρέπουμε κλοπές και δίνουμε πληροφορίες στους τουρίστες» (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Σε ισχύ τέθηκε για άλλη μια χρονιά το πετυχημένο μέτρο της περιπολίας με ποδήλατα, με δύο αστυνομικούς σε κάθε βάρδια να βρίσκονται κατά μήκος της Παραλίας Κατερίνης.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Φακής

propoli

Πλάνα/Μοντάζ: Κωνσταντίνος Δέσκας

Η εν λόγω πρωτοβουλία για την Παραλία Κατερίνης πάρθηκε πριν από μερικά χρόνια και από την πρώτη στιγμή βοήθησε στο να κυλούν όλα ομαλά, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, όπου στην πρωτεύουσα της Πιερίας απολαμβάνουν τον ήλιο και τη θάλασσα χιλιάδες τουρίστες.

Η αστυνόμευση με ποδήλατο σίγουρα δεν αποτελεί μια συνηθισμένη εικόνα για τα ελληνικά δεδομένα, ωστόσο για την Παραλία εδώ και μερικά χρόνια είναι θεσμός. Η αρχή γίνεται την πρώτη ημέρα του Ιουνίου και το μέτρο διαρκεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, με τους αστυνομικούς να ενισχύουν το αίσθημα της ασφάλειας, ενώ δίνουν χρήσιμες οδηγίες και πληροφορίες στους τουρίστες.

Μάλιστα, δεν είναι λίγα τα περιστατικά που έχουν κληθεί να φέρουν εις πέρας, όπως ο εντοπισμός της σπείρας που «γέμισε» την αγορά της Παραλίας με πλαστά χαρτονομίσματα. Επίσης, πολλά μικρά παιδιά «ξεφεύγουν» από την προσοχή των γονιών τους και περπατούν μόνα τους στην παραλία, με τους αστυνομικούς να μεριμνούν ώστε να επιστρέψουν στη μητέρα και τον πατέρα τους.

Δείτε το βίντεο της Politic:

Δείτε φωτογραφίες:

Δείτε επίσης: Προειδοποιεί για έλλειψη σε αντιδιαβητικό φάρμακο ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

Loading