Οι έλεγχοι της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην ακτοπλοΐα: Εστίαση στις πρακτικές της Seajets και οι αντιδράσεις του Στυλιανίδη

Οι έλεγχοι της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην ακτοπλοΐα: Εστίαση στις πρακτικές της Seajets και οι αντιδράσεις του Στυλιανίδη

Εξετάζονται οι αθέμιτες πρακτικές στην ακτοπλοΐα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού με στόχο την προστασία του ανταγωνισμού. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού εστιάζει στις αθέμιτες πρακτικές ανταγωνισμού στην ακτοπλοΐα, διερευνώντας τη στρατηγική τιμολόγησης των εταιρειών του κλάδου. Από τις 5 έως τις 6 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκαν αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε ακτοπλοϊκές εταιρείες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας. Η απόφαση για τους ελέγχους, που συνδέονται με καταγγελία της Fast Ferries κατά της Seajets, προκάλεσε ανησυχία στην αγορά. Οι έλεγχοι ήρθαν μία ημέρα μετά την αποστολή επιστολής της Fast Ferries προς την Επιτροπή, η οποία αναφερόταν σε αθέμιτες πρακτικές της Seajets.

Η Fast Ferries κατήγγειλε την Seajets για αθέμιτο ανταγωνισμό, υποστηρίζοντας ότι οι τιμές των εισιτηρίων και οι εμπορικές πρακτικές της εν λόγω εταιρείας ενδέχεται να περιορίζουν τον υγιή ανταγωνισμό στην αγορά. Οι έλεγχοι της Επιτροπής επικεντρώνονται επίσης στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, με την αναμενόμενη αύξηση τους από την 1η Μαΐου λόγω αλλαγών στα καύσιμα.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας, υπό την καθοδήγηση του Χρήστου Στυλιανίδη, παρακολουθεί την κατάσταση, επιδιώκοντας την αποφυγή αδικαιολόγητων αυξήσεων στις τιμές και την εξασφάλιση της πλήρους λειτουργίας του ανταγωνισμού μεταξύ των ακτοπλοϊκών εταιρειών.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play