Οι Τούρκοι μιλούν για εισβολή στην Ελλάδα – «Ας πάρουμε μερικά ελληνικά νησιά, να καταρρεύσει η πολιτική της Ελλάδας και των ΗΠΑ»

Συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο οι γείτονες απέναντι στην Ελλάδα

Συνεχόμενες είναι οι προκλήσεις της Άγκυρας προς την Ελλάδα σχετικά με την κυριαρχία των ελληνικών νησιών. Γι’ αυτόν το λόγο ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι «θα αμφισβητήσουμε την κυριαρχία των ελληνικών νησιών», συνεχίζοντας το αναθεωρητικό παραλήρημα της χώρας.

«Η Ελλάδα στρατιωτικοποίησε τα νησιά τα οποία σύμφωνα με τις Συνθήκες της Λωζάνης του 1923 και των Παρισίων του 1947, παραχωρήθηκαν με τον όρο του καθεστώτος της αποστρατιωτικοποίησης. Παραβιάζει τον όρο αυτό και εμείς φέρνουμε στην ατζέντα το θέμα στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου. Εμείς στείλαμε στον ΟΗΕ δύο επιστολές. Πως αυτά τα νησιά παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα με αυτούς τους όρους. Οι Συνθήκες είναι ξεκάθαρες. Αν η Ελλάδα δεν σταματήσει τις παραβιάσεις, η κυριαρχία των νησιών θα τεθεί υπό συζήτηση.»

Ο ίδιος μίλησε και για «αλλαγή συνόρων» αν η Ελλάδα δεν αποσύρει τα στρατεύματά της από τα νησιά.

Την ίδια ακριβώς ρητορική ακολουθούν και τα ΜΜΕ της Τουρκίας αφού μιλούν για εισβολή στα ελληνικά νησιά σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλη Κωστίδη. Ο πολιτικός αναλυτής Χακάν Μπαϊράκτσι μίλησε στο CNN Turk και είπε «ας πάρουμε μερικά ελληνικά νησιά, να καταρρεύσει η πολιτική της Ελλάδας και των ΗΠΑ».

Ο Αχμέτ Χακάν διευθυντής της εφημερίδας HURRIYET άρχισε τη συζήτηση με αφορμή τις σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ οι οποίες δεν αρέσουν καθόλου στην Τουρκία.

«Μήπως η Ελλάδα γίνεται η πολιτεία των ΗΠΑ; Γιατί το λέμε αυτό; Διότι φαίνεται πως υπάρχει σχέδιο των ΗΠΑ που εκτελείται μέσω της Ελλάδας. Υπάρχουν σχεδόν 10 βάσεις και ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ‘’ποιον θέλουν να απειλήσουν με τόσες βάσεις που χτίζουν’’.»

Τότε, ο αναλυτής είπε:

«Ίσως να μην έχουν υπολογίσει κάτι. Η Τουρκία για να αντιμετωπίσει αυτή το ρεζιλίκι, μπορεί να κάνει μια επιχείρηση εδώ, να ρίξει μια σφαλιάρα, να κάνει απόβαση σε δυο νησιά εδώ και να πει πως ”εγώ δεν είμαι επιθετική χώρα”, τότε να ρεζιλευτεί η ελληνική εξωτερική πολιτική θα καταρρεύσει και η πολιτική των ΗΠΑ. Επιπλέον στην εσωτερική πολιτική θα πει πως ”δεν επιτέθηκα στην Ελλάδα απλά της έδωσα μήνυμα πως αν συνεχίσεις την επιθετική πολιτική εγώ θα κάνω αυτά”».

Δείτε επίσης: Σφοδρή επίθεση Ζελένσκι στον Μακρόν: «Για να είσαι ηγέτης, πρέπει και να φέρεσαι ως ηγέτης!»