Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Κρανίδι – Αναζωπύρωση του πύρινου μετώπου στην Ιτέα

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής προκειμένου να θέσουν υπο έλεγχο την φωτιά στο Κρανίδι.

Στο μέτωπο της φωτιάς στο Κρανίδι, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να την κατασβέσουν.

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, πυροσβεστικές δυνάμεις κατέφθασαν από όλη την Πελοπόννησο και επιχειρησαν και μέσα στους χώρους του ξενοδοχείου στο Κρανίδι. Το ξενοδοχείο εκκενώθηκε επιτυχώς, ενώ στο πρώτο φως της ημέρας η φωτιά έχει περιοριστεί.

Στο σημείο επιχείρησε επίσης και ομάδα των Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ) οι γνωστοί δασοκομάντος που υπάγονται στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξεκίνησε στην βόρεια πλευρά του τουριστικού καταλύματος, που υπάρχει και ένα πευκοδάσος, και στη συνέχεια επεκτάθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο.

Η φωτιά δεν εκδηλώθηκε στον οικιστικό ιστό του Κρανιδσίου, και δεν κινδύνεψε κάποιο σπίτι ή κάποιος οικισμός.

Ιτέα
Εφιαλτική νύχτα στην Ιτέα καθώς η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή της Άμφισσας συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη. Η Πολιτική Προστασία έχει προειδοποιήσει τους κατοίκους να εκκενώσουν το Βορειοδυτικό κομμάτι της, ενώ εστάλη και μήνυμα από το 112.

Κάτοικος της Ιτέας που βοήθησε στην κατάσταση και στην κατάσβεση της φωτιάς εθελοντικά μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Η φωτιά ξεκίνησε από την Άμφισσα και έφτασε έως στη θάλασσα, έκανε 7 χιλιόμετρα διαδρομή, καίγοντας τον ελαιώνα της Άμφισσας. Όταν σήμανε συναργερμός πέσαμε όλοι πάνω για να δούμε πώς να το αντιμετωπίσουμε. Σώσαμε τα σπίτια αλλά και κάποιες επιχειρήσεις, και όλη νύχτα «παλεύουμε με το θηρίο», ανέφερε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο κ. Δήμος Δήμου.

Υπάρχουν μικρές μικρές εστίες αλλά είναι διάσπαρτες», κατέληξε.

Δείτε επίσης: Άγιο Όρος: Μαίνεται η πυρκαγιά – Μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων