Ολυμπιακοί Αγώνες: Χρυσό μετάλλιο ο Μίλτος Τεντόγλου – Απίστευτο άλμα, «πέταξε» στα 8,41μ (Vid)

Ο Μίλτος Τεντόγλου έφερε το δεύτερο μετάλλιο για την Ελλάδα και ήταν και αυτό χρυσό

Ο πρωταθλητής από τα Γρεβενά ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου, κάνοντας στην τελευταία προσπάθεια 8,41μ.. κερδίζοντας το χρυσό λόγω καλύτερης δεύτερης προσπάθειας από τον Ετσεβαρία!

propoli

Στην πρώτη του προσπάθεια ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε, 8.11μ., ενώ στη δεύτερη ήταν άκυρος και την τρίτη του προσπάθεια ήταν άκυρος.

Το καλύτερο για το τέλος κρατούσε ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο 23χρονος Έλληνας πρωταθλητής επιβεβαίωσε τα προγνωστικά που τον έχριζαν φαβορί και με άλμα στην 6η του και τελευταία προσπάθεια «πέταξε» στα 8,41μ και απο την 4η θέση που βρισκόταν ανέβηκε στην 1η.

Ο Μίλτος Τεντόγλου λίγο πριν αγωνιστεί βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο αφού ο Ισπανός, Εουσέμπιο Κάθερες έκανε 8,18μ.

Ο απίστευτος Μίλτος Τεντόγλου δεν είχε πει όμως, την τελευταία του λέξη. Ο Τεντόγλου με 8,41μ. στο τελευταίο του άλμα ανέβηκε στην πρώτη θέση και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Το χρυσό του Τεντόγλου είναι το δεύτερο  της Ελλάδας στους Ολυμπιακους Αγώνες του Τόκιο μετά απο αυτό που κατέκτησε ο Στέφανος Ντουσκος στην κωπηλασία.

«Θέλω στον προκριματικό να κάνω μόνο ένα άλμα για να περάσω στον τελικό», είχε πει μετά την πρώτη του προπόνηση στο σκάμα του Ολυμπιακού Σταδίου στο Τόκιο ο Μίλτος Τεντόγλου κι αυτό ακριβώς έκανε στον ημιτελικό του μήκους.

«Πέτυχα αυτό που ήθελα να κάνω ένα ασφαλή άλμα και να περάσω στον τελικό, που φυσικά είναι ένας άλλος αγώνας», σχολίασε στη μεική ζώνη ο Έλληνας πρωταθλητής κι όταν ρωτήθηκε για την επίδοση του Ετσεβαρία τόνισε: «Ναι, μου λέει κάποια πράγματα η επίδοση του, αλλά όπως είδα εγώ τον εαυτό μου σήμερα πιστεύω ότι μπορώ να κάνω ένα τέτοιο άλμα… Είμαι σίγουρος ότι μπορώ να το κάνω».

Ερωτηθείς για το σημερινό τελικό  και τις πιθανότητες του για το χρυσό ο Τεντόγλου είχε δηλώσει: «Εγώ θα είμαι πολύ ευχαριστημένος μ’ ένα μετάλλιο ότι χρώμα κι αν είναι αυτό».

Δείτε το τελευταίο άλμα που του χάρισε το χρυσό στο Τόκιο

Δείτε επίσης: Στη Λιλ το γαλλικό Super Cup (vid)

Loading