Οπαδική βία: Έρχονται νέα αυστηρότερα μέτρα από την κυβέρνηση – Στο στόχαστρο σύνδεσμοι και γήπεδα
ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΑΠΟ ΚΡΟΑΤΕΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΝΕΚΡΟ ΟΠΑΔΟ ΤΗΣ ΑΕΚ. (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI)

Οπαδική βία: Έρχονται νέα αυστηρότερα μέτρα από την κυβέρνηση – Στο στόχαστρο σύνδεσμοι και γήπεδα

Κυβερνητικά στελέχη μιλούν για ένα κοινωνικό φαινόμενο, για κοινωνική βία υπό την ομπρέλα του αθλητισμού, στην οποία πρέπει να μπει να τέλος.

Ένα συνολικό θεσμικό πλαίσιο βασισμένο στην ευρωπαϊκή εμπειρία επεξεργάζεται το Υπουργείο Παιδείας και Αθλητισμού, το οποίο θα στηρίζεται κυρίως στην πρόληψη της αντιμετώπισης των φαινομένων αθλητικής βίας.

Όπως λένε τα ίδια στελέχη ωστόσο, οι αλλαγές δεν θα στρέφονται στην αυστηροποίηση των ποινών, αυτές είναι ήδη αυστηρές όπως εξηγούν, θυμίζοντας ότι σε βάρος των καταδικασμένων ως δολοφόνων του Άλκη Καμπανού επιβλήθηκαν ποινές ισοβίων ενώ σε βάρος των συνεργών τους πολυετείς καθείρξεις.

Όπως όλα δείχνουν στις λέσχες και στα γήπεδα θα δοθεί όλο το βάρος, αλλά και στην έκτιση μέρους των ποινών, όταν αυτές είναι “ελαφριές”, χωρίς να προβλέπονται αναστολές.

Πυροσβεστική παρέμβαση

Οι τελευταίες κρίσεις, τόσο στην Αγχίαλο όσο και με το φιάσκο της Ελληνικής Αστυνομίαςέχουν γρατζουνίσει το προφίλ της κυβέρνησης, η οποία είχε επενδύσει σε θέματα άμυνας και ασφάλειας, με το Μέγαρο Μαξίμου να θέλει σύντομα να κλείσει τις “πληγές” που έχουν ανοίξει.

Συνομιλητές του πρωθυπουργού δεν αποκλείουν το θέμα της ασφάλειας να απασχολήσει και τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στην οποία συνήθως ακούμε τον πρωθυπουργό να αναφέρεται σε μεταρρυθμίσεις και σε οικονομικά μέτρα.

“Η φράση να γίνουμε αντιπολίτευση του εαυτού μας δεν λέχθηκε στον αέρα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη”, υποστηρίζει κυβερνητική πηγή, εκδηλώνοντας την πρόθεση του πρωθυπουργού για ρήξεις, όπου χρειάζεται. Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη είναι και η ένορκη διοικητική εξέταση για τις τυχόν διοικητικές ευθύνες των αξιωματικών που αναμείχθηκαν, με κυβερνητικά στελέχη να υποστηρίζουν ότι αυτή η έρευνα δεν γίνεται για το “θεαθήναι” αλλά για να διαπιστωθεί πόσο βαθύ είναι το πρόβλημα στην ΕΛΑΣ και γιατί υποτιμήθηκαν οι πληροφορίες.

“Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο. Γι αυτόν τον λόγο όμως, επειδή δεν πρέπει να λειτουργούμε με επικοινωνιακούς όρους, αλλά με όρους ουσίας, γι’ αυτό διεξάγεται η συγκεκριμένη ΕΔΕ, ούτως ώστε εμπεριστατωμένα και έχοντας την απόλυτη ανάλυση όλων των στοιχείων και παίρνοντας τις καταθέσεις από τους αρμόδιους αλλά και από άλλα άτομα τα οποία ενεπλάκησαν στο συγκεκριμένο γεγονός, θα κάνει ένα πόρισμα στο οποίο επί του πορίσματος αυτό κανένας δεν έχει ασυλία. Είμαι ξεκάθαρος”, είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού Κώστας Κατσαφάδος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Πυρ ομαδόν

Οι αντιδράσεις από την αντιπολίτευση δεν έχουν τέλος όσο πληθαίνουν τα στοιχεία για την ολιγωρία των αστυνομικών αρχών, με στόχο τόσο τον νέο υπουργό, Γιάννη Οικονόμου αλλά και την ίδια την κυβέρνηση.

“Ο Οικονόμου στη θέση του, ο Μητσοτάκης εξαφανισμένος για τρίτη ημέρα”, υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για διόγκωση του αισθήματος της ανασφάλειας της κοινωνίας μετά την πρωτοφανή ανενόχλητη επίθεση των Κροατών χούλιγκαν.

Οι βολές όμως συνεχίζονται και από το ΠΑΣΟΚ, με την Χαριλάου Τρικούπη να καυτηριάζει το “νέο αφήγημα της κυβέρνησης ότι οι υπουργοί δεν εμπλέκονται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό και συνεπώς η πολιτική ηγεσία είχε μαύρα μεσάνυχτα για την κάθοδο εκατοντάδων χούλιγκαν στη χώρα μας”. Για το ΠΑΣΟΚ το επιτελικό κράτος ηττήθηκε, “αποδείχθηκε σαθρό και αναποτελεσματικό σε μία σειρά από κρίσιμα γεγονότα όπου ζητούμενο ήταν η ασφάλεια”

Δείτε επίσης: Κομοτηνή: Σε κρίσιμη κατάσταση η 22χρονη – Την μαχαίρωσε ο σύζυγός της

Loading

Play