ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Όργιο καταστολής στο ΑΠΘ: Τι καταγγέλλουν οι φοιτητές στο politic.gr – Ποια είναι η κατάσταση του τραυματία φοιτητή

Σοκαριστικές είναι οι σημερινές εικόνες από το ΑΠΘ, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να επιτίθενται σε μέλη φοιτητικών συλλόγων.

Μάλιστα οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν δακρυγόνα αλλά και κρότου λάμψης τις οποίες ωστόσο τις έστελναν πάνω στους φοιτητές.

Συγκλονιστικό είναι το βίντεο το οποίο δείχνει μια κρότου λάμψης να φεύγει σε ευθεία βολή πετυχαίνοντας έναν φοιτητή στο κεφάλι.

Μάλιστα μετά το πέρας των φοιτητικών κινητοποιήσεων μέλη της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έχοντας στήσει καρτέρι σε δρόμους της Θεσσαλονίκης προσήγαγαν φοιτητές που περίμεναν αστικό λεωφορείο.

«Δεν έχουμε ταυτότητα ρε, το καταλάβαμε είσαι έξυπνος»

Οι προσαχθέντες φοιτητές μίλησαν στην κάμερα του politic.gr για τα όσα βίωσαν σήμερα, τονίζοντας ότι οι αστυνομικοί της ασφάλειας δεν τοπυς έδειχναν τις αστυνομικές τους ταυτότητες και τους κοροϊδεύανε.

«Ζήτησα να μου δείξουν τις αστυνομικές τους ταυτότητες και αυτοί με κοροϊδεύανε και μου λέγανε εντάξει καταλάβαμε είσαι έξυπνος. Δεν έχουμε ταυτότητα.»

Δυσκολές στιγμές για τον τραυματία φοιτητή

Δύσκολες στιγμές για τον τραυματία φοιτητή του ΑΠΘ ο οποίος δέχθηκε την κρότου λάμψης στο κεφάλι του.

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Συγκεκριμένα ο φοιτητής έχει χάσει μέρος της ακοής του από το ένα αυτί, έχει ράμματα στο κεφάλι και σπασμένα δόντια.

Μάλιστα το ιατρικό προσωπικό περιμένει να δει αν ο τραυματισμός του θα είναι μόνιμος ή θα ξεπεραστεί με την πάροδο του χρόνου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του νοσοκομείου Παπανικολάου:

Την Πέμπτη 26 Μαίου και ώρα 13:00μμ, 20χρονος πολίτης διεκομίσθη μέσω του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, έπειτα από αναφερόμενα επεισόδια στον προαύλιο χώρο του ΑΠΘ.

Έφερε θλαστικό τραύμα πώγωνος και αιτιώμενος άλγος στο δεξιό αυτί,εμβοές και ζάλη.Έγινε εκτίμηση από ΩΡΛ και συρραφή του θλαστικού τραύματος καθώς και ακουόγραμμα από το οποίο δεν προέκυψαν παθολογικά ευρήματα. Ακολούθησε οδοντιατρική εκτίμηση κατά την οποία δεν προέκυψαν παθολογικά ευρήματα, αλλά προληπτικά συνεστήθη διενέργεια πανοραμικής ακτινογραφίας και γναθοχειρουργική εκτίμηση από το Γ.Ν Παπανικολάου.

Τέλος εκτιμήθηκε από τους Νευροχειρουργούς,έγινε και αξονική εγκεφάλου,από όπου δεν προέκυψαν παθολογικά ευρήματα. Εξήλθε απο το νοσοκομείο με οδηγίες και αντιβιωτική αγωγή.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση αλληλεγγύης φοιτητών έξω από την ΓΑΔΘ – «Δεν μας τρομοκρατούν συλλήψεις και δακρυγόνα»