(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Π. Μαρινάκης: Μη νομοθέτηση του όρου γυναικοκτονία – «υποκρισία και επικοινωνιακό πυροτέχνημα» της αντιπολίτευσης

Γυναικοκτονία- Παύλος Μαρινάκης- Μη νομοθέτηση του όρου γυναικοκτονία – υποκρισία και επικοινωνιακό πυροτέχνημα της αντιπολίτευσης

Ενώ η Ελλάδα είναι συγκλονισμένη , εξαιτίας της γυναικοκτονίας της 28χρονης γυναίκας στους Αγίους Αναργύρους, η Κυβέρνηση επιμένει στη μη νομοθέτηση του όρου γυναικοκτονία, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, σε τηλεοπτική πρωινή εκπομπή. Μεταξύ άλλων, ο Π. Μαρινάκης κάνει λόγο για «υποκρισία και επικοινωνιακό πυροτέχνημα» από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

propoli

Ειδικότερα, κ. Μαρινάκης δήλωσε τα εξής «Γιατί κάποιες γυναίκες δεν πέθαναν ως γυναίκες, αλλά σκοτώθηκαν επειδή είναι γυναίκες. Αυτό τι σημαίνει; Ότι αυτή όλη η δήθεν υπεροχή του θύτη, τον οδήγησε στο ν’ αφαιρέσει τη ζωή ενός ανθρώπου, επειδή ήταν γυναίκα. Από μόνο του αυτό, ως φαινόμενο, κοινωνικά υπάρχει. Και με το να μην το αναφέρουμε, να μην το αναγνωρίζουμε, νομίζω ότι απλά εθελοτυφλούμε και διαιωνίζουμε το πρόβλημα”, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχετικά με τα αιτήματα της αντιπολίτευσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι:

«Το να ζητά η αντιπολίτευση να υιοθετηθεί ο όρος στην ποινική μεταχείριση είναι υποκρισία και επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Γιατί; Κάτι τέτοιο θα ήταν απαραίτητο να γίνει επί ΣΥΡΙΖΑ με τον δικό τους Ποινικό Κώδικα, όπου ένας δολοφόνος, όπως ο χθεσινός, θα μπορούσε να καταδικαστεί, όχι μόνο 15, ακόμα και δέκα χρόνια και σε πέντε χρόνια να είναι πάλι έξω και να ξανά κάνει το ίδιο. Με τον ΠΚ που ψήφισε η ΝΔ προβλέπεται πλέον το μέγιστο της ποινής. Άρα ακόμη και να υιοθετηθεί ο όρος δεν αλλάζει κάτι στο μέγιστο της ποινής γιατί αυτό ισχύει ήδη μετά την αλλαγή των ΠΚ από τη ΝΔ».

Επιπρόσθετα, ο κ. Μαρινάκης υποστήριξε ότι: «Αυτοί που το προτείνουν είχαν νομοθετήσει να μπορεί ενδεχομένως ο χθεσινός δολοφόνος να είναι έξω σε πολύ λίγα χρόνια – αυτά είναι γραπτά, προκύπτουν, όποιος τα αμφισβητεί, είναι οι κώδικες, υπήρχαν, τα ξέρουν όλοι».

Ενώ χαρακτήρισε επικοινωνιακό πυροτέχνημα νομοθέτηση των όρου «γυναικοκτονία» συνέχισε με τα εξής ερωτήματα: «Τι ποινή έχει η ανθρωποκτονία; Συνολικά η ανθρωποκτονία, πλέον, με τη δική μας κυβέρνηση, όπως ήταν και παλιά; Ισόβια. Έρχεται, λοιπόν, κάποιος και λέει, να θεσμοθετηθεί στον Ποινικό Κώδικα επιβαρυντικά. Ρωτάω, λοιπόν, εγώ: αυτοί που το λένε, γνωρίζουν ότι τα ισόβια είναι η εσχάτη των ποινών στο δικαιϊκό μας σύστημα. Τι προτείνουν ακριβώς; Θέλουν να επανέλθει η θανατική ποινή; Προφανώς, και όχι φαντάζομαι. Τα έχουμε λύσει αυτά δεκαετίες. Τι θέλουν, όταν το θύμα είναι γυναίκα να είναι ισόβια και εάν είναι κάποιος άλλος να είναι λιγότερο;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέληξε κατηγορώντας τα αντιπολιτευτικά κόμματα ότι ανοίγουν την συζήτηση περί νομοθέτησης του όρου «γυναικοκτονία» με αποκλειστικό σκοπό «για να κάνουν πολιτική μέσα σε μία ημέρα, που όλη η κοινωνία είναι προφανές ότι έχει οργιστεί με αυτήν τη δολοφονία, ο κάθε άνθρωπος».

Δείτε Επίσης: Άγιοι Ανάργυροι: Η 28χρονη είχε μείνει έγκυος – Απέβαλε από επίθεση του θύτη

Loading