Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου Ι Πέρασα καρκίνο και θέλω κάτι να σου πω…

Η 4η Φεβρουαρίου είναι μια ημέρα αφιερωμένη σ’ αυτούς που κάποτε κλήθηκαν να δώσουν μια μάχη, η οποία για πολλούς στη σκέψη και μόνο μπορεί να φαντάζει άνιση. Σήμερα όμως είναι εδώ για να μας αποδείξουν ότι στην εποχή μας ο καρκίνος δεν είναι πια ανίκητος, και για να στείλουν το μήνυμα ότι αξίζει να παλέψει κανείς.

Ρεπορτάζ: Κερασία Κοφινά – Δημήτρης Κετικίδης

propoli

Πρόκειται για ανθρώπους που θα μπορούσαν εύκολα να χαρακτηριστούν ήρωες. Πρόκειται για εκείνους οι οποίοι διαπίστωσαν – μέσα από τον πιο δύσκολο δρόμο – το πόση δύναμη ψυχής κουβαλούν μέσα τους.

Όσοι έχουν νοσήσει από καρκίνο και κατάφεραν να τον ξεπεράσουν, ανήκουν σε μια ξεχωριστή κατηγορία. Αντίκρισαν έστω και για μια στιγμή τον θάνατο κατάματα, ωστόσο τον έκαναν να φοβηθεί και να φύγει.

Η politic ήρθε σε επικοινωνία με ανθρώπους οι οποίοι στο παρελθόν αναμετρήθηκαν με την επάρατη νόσο και την κέρδισαν, αλλά και με ανθρώπους που παλεύουν με όλη τη δύναμη της ψυχής τους για να την ξεπεράσουν. Άνθρωποι που σίγουρα… θέλουν κάτι να σου πουν!

Όταν ακούς τη λέξη καρκίνος χάνεται η γη κάτω από τα πόδια σου! Διαγνώστηκα με καρκίνο όταν έκανα τις προληπτικές μου εξετάσεις.

Ο όγκος στο στήθος ήταν σε πρώιμο στάδιο οπότε ήταν 100% αντιμετωπίσιμο. Ωστόσο απαιτούνταν χημειοθεραπείες και ακτινοθεραπεία.

Γι’ αυτό το λόγο θέλω να περάσω το μήνυμα της πρόληψης!!! Η πρόληψη είναι το άλφα και το ωμέγα. Δεν ξεχνάμε ποτέ τις εξετάσεις μας.

Όταν μου είπε ο γιατρός μου ότι έχω καρκίνο το πρώτο που ρώτησα ήταν αν θα μου πέσουν τα μαλλιά, μετά συνειδητοποίησα ότι αυτό ήταν το τελευταίο. Να μην εστιάζουμε στην εξωτερική μας εμφάνιση, γιατί αυτό διορθώνεται.

Μόνο με τη λέξη καρκίνος υπάρχει ο φόβος.

Ωστόσο κάθε περίπτωση είναι μοναδική.

Να ακούμε μόνο το γιατρό μας και να αποφεύγουμε τοξικούς ανθρώπους. Είναι λίγοι οι άνθρωποι που θα σε στηρίξουν πραγματικά. Μόλις μπαίνεις στην περιπέτεια αυτή δίνει ο καθένας ξεχωριστά τον δικό του αγώνα, γι’ αυτό χρειάζεται καλή ψυχολογία. Όταν τελειώσει όλο αυτό βγαίνεις πιο δυνατός και πιο άνθρωπος και δεν δίνεις βάση σε μικροπράγματα. Με το πέρασμα του χρόνου αυτό φαντάζει ένα όνειρο. (Δέσποινα 57 ετών).

Ούτε μια στιγμή δεν είπα «γιατί σε μένα Θεέ μου, γιατί;»

Το μόνο που ζήτησα ήταν να μπορώ να παλέψω όρθια. Ας περάσω όσα πρέπει να περάσω, αλλά να μην με αφήσεις να λυγίσω, να πέσω…

1 ΧΡΟΝΟ χημειοθεραπείες αδέλφια σήμερα!!!

Όχι, δεν θα μου στερήσει ο καρκίνος όλα αυτά που ονειρεύομαι, δεν θα του περάσει, δεν θα νικήσει! Εγώ είμαι πιο δυνατή από αυτόν!

Κοίτα τον φόβο κατάματα κι εκείνος θα φοβηθεί και θα φύγει!!

Ν. Καζαντζακης. (Έλλη 36 ετών)

«25 Σεπτεμβρίου του 2015 και σε ηλικία 24 χρονών νίκησα αυτό το πράγμα που λέγεται καρκίνος! Δεν ξέρω αν στάθηκα τυχερός ή απλά ο Θεός με έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία, ξέρω ότι το πάλεψα μέχρι και την τελευταία στιγμή! Η δύναμη που έχουμε μέσα μας όσοι έχουμε περάσει αυτήν τη δοκιμασία είναι τόσο μεγάλη, ωστόσο εύχομαι να μη χρειαστεί να την ανακαλύψει κανένας. Γνωρίζοντας πλέον το πόσο δύσκολο είναι να παλεύει κανείς καθημερινά για τη ζωή του, μπορώ να πω πως είμαστε ήρωες.

Από την πρώτη μέρα ήξερα πως αυτή είναι η πιο σημαντική μάχη της ζωής μου, και γι’ αυτό δεν το έβαλα κάτω ποτέ στους τρεις μήνες νοσηλείας μου. Προσωπικά ανακάλυψα τυχαία την ασθένειά μου, και γι’ αυτό συνιστώ σε όλους η πρόληψη να γίνει τρόπος ζωής. Σε όσους προσπαθούν τώρα να ξεπεράσουν αυτήν την ασθένεια και να κερδίσουν ξανά τη ζωή τους πίσω, θέλω να τους πω πως η δύναμη είναι στην ψυχή και όχι στα χέρια και στα πόδια!». (Δημήτρης 33 ετών)

Οι γυναίκες πρέπει να εξετάζονται και να μην αμελούν τον ετήσιο προληπτικό έλεγχο ειδικά για το στήθος (μαστογραφία και υπέρηχο).

Κατά την διάγνωσή μου με καρκίνο μαστού και πηγαίνοντας σε διάφορους γιατρούς, από τους οποίους ο καθένας έλεγε διαφορετικά πράγματα βρισκόμουν σε πανικό!

Αυτό που είναι σημαντικό βάσει της εμπειρίας μου είναι το γεγονός ότι πρέπει να πηγαίνουν οι γυναίκες τουλάχιστον σε τρεις διαφορετικούς γιατρούς, για να καταλήξουν στην καλύτερη γι’ αυτές θεραπεία.(Ελένη 45 ετών)

Δείτε επίσης: Λάρισα: Έφυγε από τη ζωή βρέφος τριών μηνών

Loading