Παγώνη: Πλέον δεν μιλάμε για ανοσία της αγέλης 

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη σχολίασε τις τελευταίες υγειονομικές εξελίξεις

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφερόμενη στη μετάλλαξη της Όμικρον 5, είπε πως είναι πολύ μεταδοτική και αν και μη θανατηφόρα, είναι πολύ επικίνδυνη για εκείνους που έχουν υποκείμενα νοσήματα.

«Μην κοιτάτε που δεν κάνουμε ιχνηλάτηση, είναι πλέον και ευθύνη του καθενός μας να προσέχει και να μην μεταδώσει. Όταν βάζεις τον εαυτό σου και τον οργανισμό σου σε μια τέτοια περιπέτεια, δεν ξέρεις μετά τι μπορεί να συμβεί λόγω long covid. Είναι 30% αυτά τα περιστατικά».

Εισαγωγές στα νοσοκομεία

Όπως είπε παρατηρείται μείωση 11% στις εισαγωγές στις απλές κλίνες Covid των νοσοκομείων και πως η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη αφού στις ΜΕΘ υπάρχουν αρκετά κενά κρεβάτια.

Ανοσία της αγέλης

Όπως χαρακτηριστικά είπε πλέον δεν μιλάμε για ανοσία της αγέλης και θύμισε ότι οι ειδικοί ανέφεραν ότι μια πανδημία κρατά από 3 έως και 5 χρόνια, και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει εάν θα εμφανιστεί κάποια μετάλλαξη – έκπληξη.

«Γι’ αυτό λοιπόν, δεν μπορούμε να λέμε πράγματα τα οποία δεν γνωρίζουμε. Θα δούμε τι θα γίνει και το φθινόπωρο που γυρίζουμε όλοι, που ανοίγουν τα σχολεία, τον Οκτώβριο τα Πανεπιστήμια. Εκεί θέλει ιδιαίτερη προσοχή, και καμπάνια από την επιτροπή εμβολιασμών για τους εμβολιασμούς από το τέλος Αυγούστου και μετά»

Δείτε επίσης: Πλεύρης: «Το φθινόπωρο έρχονται τα επικαιροποιημένα εμβόλια»